Officieel: Ford GT (2017)

Officieel: Ford GT (2017)De brutale Ford GT is al een tijdje onder ons maar nu komt Ford Performance pas met het (imposante!) cijfermateriaal naar buiten.

Ergens onder de bijzonder agressieve vormgeving van de nieuwe Ford GT ligt er een 3.5-liter V6 EcoBoost die “tot heel wat in staat is”. Ongeveer twee jaar na zijn presentatie krijgen we eindelijk cijfermateriaal dat die claim kan bevestigen, al was dat geen reden om de stevige wachtrij voor de GT in vraag te stellen.

Dankzij drie (!!) turbo’s en een dynamische afstelling van de V6 levert de Ford GT maar liefst 647 pk en 746 Nm, met een topsnelheid van 347 km/u hoef je jezelf ook nergens voor te schamen. Een nul-naar-honderd sprinttijd durft Ford wel nog niet te geven…

Jaarlijks worden er namelijk maximaal 250 stuks gebouwd en bij 1.000 exemplaren is het feest voorbij, misschien toch nog eens goed nadenken met die vanafprijs van meer dan 450.000 euro.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...