Video: Carfection test de Aston Martin Rapide AMR (2019)

Video: Carfection test de Aston Martin Rapide AMR (2019)Een hommage aan een prachtige GT met vier zitplaatsen en een heerlijke soundtrack!

Onze Britse collega Alex Goy kreeg plotsklaps de kans om de 603 pk sterke Rapide AMR van dichtbij te ontdekken, een opportuniteit die je anno 2019 zeker niet laat liggen. De Rapide AMR is namelijk de laatste Aston Martin die gezegend is met de oldschool atmosferische (!) 6.0-liter V12, de nieuwe producten (Vantage, DB11, DBS Superleggera, …) rekenen op de 4.0-liter V8 van AMG makelij en de 5.2-liter V12. Beiden voorzien van turbo’s.

De AMR versie (Aston Martin Racing) van de Rapide is het geesteskind van de meest toegewijde ingenieurs bij Aston Martin die eveneens verantwoordelijk zijn voor de Valkyrie en andere speciale projecten. Naast iets lichter stuurt deze Rapide AMR ook scherper en is de automaat ietwat herwerkt, op visueel vlak krijg je een nieuwe neus, exclusieve 21” velgen en standaard koolstofvezel-keramische remmen met zes zuigers. Michelin levert met Pilot Super Sport’s toepasselijk rubber.

Slechts 210 exemplaren van de Rapide AMR is Aston Martin van plan te bouwen, naar het schijnt zijn er nog enkele beschikbaar. Daarvoor moet je wel minimaal 230.000 euro ophoesten! De volgende generatie Rapide zal vermoedelijk zuiver elektrisch zijn..

Deel dit bericht:

1 reactie op "Video: Carfection test de Aston Martin Rapide AMR (2019)"

  1. RS 31-05-2019 om 14:18

    Heerlijke overkill <3 

Reageer

Reactie aan het plaatsen...