Video: Carfection test de Aston Martin DB11 V8

Video: Carfection test de Aston Martin DB11 V8Henry Catchpole test de Aston Martin DB11 V8 instapper op de betere stuurmanswegen in Andorra.

Het lanceren van een sportieve Grand Tourer mét een gloednieuwe V12 onder de motorkap is anno 2017 behoorlijk indrukwekkend, om tegemoet te komen aan de strengere eisen heeft Aston Martin intussen wel een instapper met een V8 gelanceerd. Niet zomaar de eerste de beste achtcilinder maar de 4.0-liter V8 die Mercedes-AMG in de AMG GT’s en ondermeer de C63’s steekt.

In regio’s waar de kolossale twaalfcilinder te hard afgerekend wordt kan de nieuwe DB11 V8 motorisatie (510 pk) ongetwijfeld soelaas brengen, behalve een reduceerde CO2 uitstoot en beperkt(er) verbruik profiteert de instapper ook van minder gewicht. De soundtrack is ook een pak minder agressiever als de producten die Affalterbach verlaten, een Aston Martin moet ten alle tijden dan ook iets sierlijk en elegant uitstralen.

De Belgische prijs voor de DB11 V8 is nog niet geweten, voor de DB11 met V12 vraagt Aston Martin minimaal €212.000!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...