Officieel: Aston Martin Rapide E (2019)

Officieel: Aston Martin Rapide E EV (2019)De zuiver elektrische Aston Martin Rapide E is 610 pk sterk en moet 360 km ver geraken.

Met de steeds strenger wordende regelgeving inzake verbruik/uitstoot moet zelfs Aston Martin werk maken van een doorgedreven elektrificatie, zo lijkt de komst van een plug-in uitvoering van de aankomende DBX SUV alvast een zekerheid. Met de Rapide E gaat de Britse sportwagenbouwer nog een pak verder met een volledig elektrische aandrijflijn. Aston plant een gelimiteerde productie van slechts 155 exemplaren in samenwerking met de specialisten van Williams Advanced Engineering.

De Rapide E beschikt over een 65 kWh batterij (bestaande uit 5.600 lithium-ion cellen) en twee elektromotoren (allebei op de achteras) wat resulteert in een systeemvermogen van 610 pk en 950 Nm. Goed voor een 0-96 (Britten…) sprint in minder dan 4 seconden en een topsnelheid van 250 km/u. Dankzij een 800V systeem moet de Rapide E snel opgeladen kunnen worden, niet onbelangrijk gezien het rijbereik van 360 km (WLTP).

De vormgeving van de elektrische Rapide blijft grotendeels trouw aan de V12 versie met vier zitplaatsen en een riante koffer. Wie goed kijkt ziet afwijkende bumpers, blauwe accenten en aerodynamische lichtmetalen velgen. Binnenin installeert Aston Martin een 10” digitale tellerpartij met de nodige EV-informatie.

De Aston Martin Rapide E is per direct te bestellen zolang de voorraad strekt, prijsdetails worden wel pas achteraf meegegeven. Reken maar op een stevig bedrag (+200.000 euro) inclusief 0 g/km CO2 uitstoot wat hem tot de ideale bedrijfswagen maakt. Net zoals James Bond zal doen!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...