Gespot: Aston Martin Rapide S

Aston Martin Rapide Gespot header
Gespot in Gentbrugge: de Aston Martin Rapide S, omdat huisvaders ook plezier mogen hebben in het leven? 

Een beeldige coupé met het vermogen van de betere sportwagens maar toch bijna even praktisch als een Ford Mondeo, die omschrijving komt vrij goed in de buurt van de Aston Martin Rapide S. De S zag laatstleden maar het levenslicht en mag aanzien worden als de facelift van de gewone Rapide die nu ook uit productie werd genomen. Maar niet getreurd, de Rapide S staat te poppelen om die taak op gepaste manier op zich te nemen.

De Britse elegantie wordt bij Aston Martin perfect gecombineerd met prachtige prestaties. Het vorige model verkocht niet bijster goed, zeker als je puur qua prestaties ging vergelijken had de Rapide toch wat te kort. Maar met de vernieuwde 6,0-liter V12 in het voorin werden de puntjes eventjes op de i gezet. Maar liefst 550 pk en 600 Nm koppel krijg je nu ter beschikking, waarmee een topsnelheid van net boven de 300 km/u haalbaar zou wezen. Een sprintje winnen met 4 inzittenden aan het stoplicht is goed mogelijk, binnen de 5 seconden ben je al voorbij 100 km/u. En dat allemaal met een sportwagen die voldoende plaats biedt voor 4 volwassen personen en ongeveer 310 liter aan bagage.

Visueel herkennen we hetzelfde lijnenspel als bij zijn voorganger en de rest van de Aston Martin familie, maar de grille siert de Rapide S toch bijzonder. Op de persfoto’s leek het iets te groot geproportioneerd, maar na deze spot kunnen we met een gerust hart verder leven, het plaatje klopt perfect. Aston Martin is in vergelijking met de rest in dit segment een klein beetje benadeeld wegens het ontbreken van een rijke eigenaar, maar steeds opnieuw weten ze een prachtig design te combineren met adembenemende prestaties.

Nu hopen dat de Rapide S wél een verkoopsucces wordt en we deze vierdeurscoupé meer en meer op onze wegen mogen aanschouwen. We zagen de Rapide al in het matzwart, gewoon zwart, licht en donker grijs maar dit rood staat hem ook als geen ander. Prijsmatig schommelt deze nog steeds tegen de verkeerde kant van €160.000 en het verbruik ligt ergens tegen de 15 liter per 100 km, waarschijnlijk zal dat niet de eerste zorg zijn van deze gelukzalige eigenaar!

Gespot: Aston Martin Rapide S Gentbrugge

Zelf ook iets gespot? Uploaden maar

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...