Video: Carfection test de nieuwe Aston Martin Vantage

Video: Carfection test de nieuwe Aston Martin VantageVoorzien van een AMG krachtbron en nieuwe styling is de Aston Martin V8 Vantage klaar voor een nieuw hoofdstuk.

Voor iets meer dan 150.000 euro ben je de (toekomstige) eigenaar van de een gloednieuwe Aston Martin Vantage. Die gooit z’n oude 4.7-liter liter V8 in de prullenbak en rekent vanaf heden op een 4.0-liter biturbo V8, goed voor 510 Nm en 670 Nm. De V8 mag dan uit de rekken van Mercedes-AMG komen, de Britse sportwagenbouwer stak voldoende tijd en energie in het afstellen van een eigen motorkarakter.

Zoals onze collega Henry Catchpole van Carfection bewijst in onderstaande video komt de nieuwe Vantage voornamelijk tot zijn (uiterste) recht op het circuit. Een sprintje trekken tot 100 km/u aan het stoplicht lukt je met Launch Control in slechts 3,7 seconden en dan kan je vlotjes accelereer tot maximaal 310 km/u. Momenteel ben je aangewezen op de 8-traps ZF automaat maar op relatief korte termijn komt er ook een versie met een manuele versnellingsbak met zeven verzetten.

Deze achterwielaangedreven Aston Martin (V8) Vantage trekt ten strijde in het supersportieve segment tegen ondermeer de Porsche 911 Turbo, Jaguar F-Type SVR, McLaren 540C én de technisch gerelateerde Mercedes-AMG GT.

Uiteraard mocht niet enkel Carfection deze Aston Martin onder handen nemen:Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...