Officieel: Aston Martin Rapide AMR (2018)

Officieel: Aston Martin Rapide AMR (2018)In navolging van de DB11 AMR komt Aston Martin ook met een scherpere Rapide AMR!

Waar het lanceren van een sportieve Grand Tourer de normaalste zaak van de wereld is doet Aston Martin nu eens hetzelfde met de vierdeurs Rapide sportlimousine. Na de DB11 AMR volgt namelijk de Rapide AMR waarbij AMR nog steeds voor Aston Martin Racing staat.

Onder de lange motorkap ligt er een 5.9-liter atmosferische (!!) twaalfcilinder met maar liefst 603 pk / 630 Nm die allemaal richting de achteras gaan. Een sprintje treken naar 100 km/u doet deze vierdeurs in 4,4 seconden en daarna gaat het tot 330 km/u!

Om al die kracht goed op het asfalt te zetten rekent de Aston Martin Rapide AMR op krachtigere koolstofvezel-keramische remmen met zes zuigers vooraan en vier achteraan, het Michelin rubber is dan weer voorzien van exclusieve 21″ lichtmetalen velgen. Extra koeling krijgt de Rapide AMR dankzij het koelsysteem van de snelle Vanquish S!

In het najaar worden de eerste exemplaren van de Aston Martin Rapide AMR afgeleverd, steevast in een van de drie beschikbare kleurenschema’s met Mariana (blauw), Scintilla (zilver), Lightning (grijs) of Onyx (zwart) accenten.

De exacte Belgische vanafprijs is momenteel nog een geheim, reken op gemakkelijk 225.000 euro.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...