Video: CarWOW test de Alpine A110 (2018)

Video: CarWOW test de Alpine A110 (2018)De gloednieuwe Alpine A110 is eert zijn voorganger met een lichte doch snelle cocktail!

Bijna 50 jaar na datum komt Alpine, een legendarisch Frans sportwagenmerk, terug tot leven dankzij een incarnatie onder de vleugels van Renault. Met de A110 werd er in het verleden menig (grote) sportieve successen geboekt, kwestie van de lat direct zéér hoog te leggen voor de gelijknamige nieuweling. Na een doorgedreven ontwikkeling (inclusief bijhorende mediacampagne/lancering) is de nieuwe A110 nu beschikbaar in een daarvoor speciaal opgericht dealernet.

De Alpine A110 bezit de 1.8-liter viercilinder turbobenzine die ook in de Mégane RS huist (én Espace), hier goed voor 252 pk en 320 Nm. Een manuele versnellingsbak is niet beschikbaar, allemaal verlaten ze de fabriek in Diepe met een 7-traps automaat die een unieke/sportieve afstelling geniet. Dankzij het beperkte gewicht van ongeveer 1.080 kg doe je minder dan 5 seconden over de nul-naar-honderd sprint, de topsnelheid werd voor ieders veiligheid gelimiteerd op 250 km/u!

Zelf een Alpine A110 bestellen kan vanaf nu aan (minimaal) 55.000 euro. Geef je liever je zuurverdiende centjes uit aan een 718 Cayman of TT-RS, bekijk dan met een aandachtig oog onderstaande vergelijk van onze Britse CarWOW collega’s!

Iets technischer is Henry Catchpole van Carfection

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...