Porsche stopt met dieselgamma!

Porsche stopt met dieselgamma!Vanaf 2019 zal je geen nieuwe Porsche meer kunnen kopen met een dieselmotor.

Een zelfontbrander (lees: dieselmotor) in een Porsche lepelen lijkt misschien ietwat zoals vloeken in de kerk maar dankzij de efficiënte verbranding (van die duivelse brandstof) konden de Panamera Diesel, Cayenne Diesel en Macan Diesel in het verleden toch uitpakken met krachtige prestaties, scherpe verbruikscijfers en prima CO2 waarden. Zeker voor de zakelijke rijder niet onbelangrijk maar speciaal voor hun heeft de Duitse sport/gezinswagenbouwer uit Zuffenhausen nu een breed gamma aan plug-in hybrides voorhanden.

Die E-Hybrid en Turbo S E-Hybrid zitten iets dichter bij het Porsche DNA en komen daarnaast zuinig en efficiënt voor de dag. Wegens moeilijkheden met de dieselmotoren – lees: het wereldwijde #dieselgate schandaal – was het sinds de lente reeds onmogelijk om (tijdelijk) een nieuwe Panamera, Macan of Cayenne met een dieselmotor te bestellen, vanaf 2019 zullen deze voorgoed geschrapt worden uit de catalogus.

Van de nieuwe generatie 911 verwachten we een of meerdere hybride uitvoeringen.

Lees hier onze rijtest met de Porsche Panamera 4S Diesel!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...