Spyshots: Audi RS Q8 (2020)

Spyshots: Audi RS Q8 (2020)Audi plant een resem (zéér) potente topversies van de gloednieuwe Q8 SUV Coupé!

Desondanks de kersverse Audi Q8 SUV zijn opwachting nog moet maken bij de Belgische verdelers (met een 286 pk sterke 3.0-liter diesel) zijn de ingenieurs (opnieuw) druk in de weer met diverse prototypes te finetunen. Een krachtige SQ8 TDI was alreeds opgemerkt nabij de Nürburgring, nu duiken er ook Q8 exemplaren op die bijzonder veel weg hebben van het huidige RS gamma. Weggevers zijn de ovalen uitlaatmonden, de krachtige remschijven, brede heupen en honinggraadmotief in de grille.

Gezien het succes van de Range Rover Sport SVR, BMW X6 M en Mercedes-AMG GLE63 S Coupé kan Ingolstadt niet achterblijven met een krachtig topmodel binnen het Q8 aanbod. Vermoedelijk lepelt Audi de bestaande 4.0-liter V8 in de aankomende RS Q8, sowieso goed voor meer dan 600 pk. Tenzij ze nog een extra elektromotor (meerdere?) voorzien en daardoor de blitse SUV met coupé vormgeving nog meer vermogen kunnen meegeven…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...