Video: CarWOW test de Audi Q8 (2018)

Video: CarWOW test de Audi Q8 (2018)De gloednieuwe Audi Q8 nestelt zich bovenaan het gamma en wil een sportief alternatief zijn voor de “burgerlijke” Q7 of A8.

Beter dan een A8 Limousine of Q7 SUV kon het bij Audi nooit worden of je moest het al gaan zoeken in de Audi Sport catalogus. Gezien de wereldwijde (aanhoudende) interesse voor luxueuze SUV’s werd de Q8 in het leven geroepen die met zijn expressief ontwerp (en maximaal 22″ velgen!) alvast de juiste snaar raakt. Binnenin heb je alle gadgets, rijhulpmiddelen, connectiviteitstoepassingen en luxe-items ter beschikking die ze in Ingolstadt bouwen, kwestie van in stijl te kunnen genieten van de offroadcapaciteiten.

Momenteel blijft het motorengamma van de Audi Q8 beperkt tot een 50 TDI en 55 TFSI, respectievelijk een 3.0-liter TDI diesel en 3.0-liter TFSI benzine met voldoende vermogen en standaard vierwielaandrijving. Op termijn mag je daar nog zeker enkele interessante krachtcentrales bijrekenen. Met de nadruk op kracht!

Deze zomer moet de Q8 bij je favoriete Audi verdeler staan, voor de 50 TDI (286 pk) moet je (minimaal) 71.900 euro op tafel leggen.Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...