Officieel: Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe

Officieel: Mercedes-AMG GLE 63 (S) CoupéNog meer Mercedes nieuws uit Detroit, ook de gloednieuwe GLE 63 (S) AMG ziet ginds het levenslicht!

De Mercedes GLE Coupé is nog behoorlijk nieuw, toch krijg hij per direct een krachtige AMG uitvoering om zijn overlevingskansen wat kracht bij te zetten. Voornamelijk in Amerika, het Midden-Oosten en Rusland zijn er fanboys van dergelijke krachtige SUV Coupé’s, in het meer burgerlijke België verwachten we niet direct een toeloop voor de Mercedes-AMG GLE 63 Coupé.

Net zoals bij de andere recente AMG modellen komt deze GLE 63 Coupé in twee uitvoering. De oude 5.5-liter V8 levert steeds het vermogen in combinatie met de AMG SPEEDSHIFT PLUS 7G-TRONIC sportautomaat en 4MATIC vierwielaandrijving. Met dit systeem kan je behoorlijk ver gaan zonder al te veel gevaar, om het sportieve aspect nog wat te benaderen krijgt de achteras wel de voorkeur. De basisuitvoering krijgt 557 pk en 700 Nm toegewezen terwijl de S variant het met 585 pk en 760 Nm doet! De topsnelheid ligt naar goede Duitse gewoonte op 250 km/u, met een sprinttijd van 4,2 seconden tot het eerste honderdtal ben je waarschijnlijk vaak het snelste weg.

Ook visueel is de GLE63 (S) Coupé een stuk sportiever dan het reguliere model. Vooraan krijgen we een aggressieve bumper, grote lichtblokken met LED verlichting, 22″ lichtmetaal en de klassieke viervoudige AMG uitlaat achteraan. Binnenin heerst er ook een soortgelijke sfeer met veel Nappa leder, koolstofvezel en chroom, een setje sportzetels maakt het geheel af. Zowel de hardware, ophanging als remmen werden aangepast om deze mastodont te kunnen temmen, de BMW X6 M heeft eindelijk zijn waardige concurrent.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...