Reeds 400 Tesla Supercharger laadstations in Europa!

Rijtest Tesla Model S 100D berline EV (2017)Het supersnelle Supercharger laadnetwerk van Tesla telt meer dan 400 locaties (goed voor 3.200 laadstations) in Europa!

Vijf jaar geleden ging de allereerste Europese Tesla Supercharger open in Noorwegen, vandaag de dag kan je op het Oude Continent terecht bij meer dan 400 locaties met 3.200 laadstations! De Superchargers staan ​​op belangrijke snelwegen op alle goed bereisde routes door heel Europa. De gemiddelde laadtijd voor Tesla’s op lange afstanden in Europa bedraagt ​​slechts 30 minuten, wat neerkomt op ruim 270 km bereik, waardoor eigenaars net genoeg tijd hebben om hun benen te strekken en een hapje te eten voordat ze weer op weg gaan.

Het Supercharger netwerk strekt zich nu uit van Noorwegen, Zweden, Finland en Schotland in het Noorden tot Spanje, Portugal, Italië en Kroatië in het Zuiden. Ook in België kan je op een tiental plaatsen terecht om je Model S of Model X even op te laden, recentelijk ging er een tiendelige Supercharger open aan de luchthaven van Antwerpen.

Het Superchargernetwerk in Europa maakte vorig jaar bijna 70.000 lange afstandsreizen mogelijk. De twee meest bereisde routes in Europa lopen door zowel Frankrijk als Duitsland met bestuurders die van Noord-Europa naar de Middellandse Zee rijden.

Alle rechtstreeks verworven energie voor het Europese Supercharger netwerk wordt geleverd door schone energiebronnen zoals zon en wind. Supercharging kilometers hebben tot nu toe 92 miljoen liter brandstof bespaard en meer dan 200.000 ton CO2 gecompenseerd.

Voor de early adopters met hun Model S of Model X was het gebruik van het Supercharger netwerk gratis (en dat zal ook zo blijven), nieuwkomers krijgen jaarlijks een beperkte hoeveelheid kWh. Tenzij ze via het referalprogramma nieuwe klanten kunnen aanbrengen, dan mogen ze ook kosteloos genieten van de Supercharger. De aankomende Model 3 is (optioneel?) compatibel met de Supercharger maar zal er ook voor moeten betalen!

Lees hier onze rijtest met de Tesla Model X P100D!
Lees hier onze rijtest met de Tesla Model S P100D!
Lees hier onze rijtest met de Tesla Model S 100D!
Lees hier onze rijtest met de Tesla Model S P90D!
Lees hier onze rijtest met de Tesla Model S 85D!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...