Tesla’s Supercharger niet (eindeloos) meer gratis

Vierde Belgische Tesla Supercharger staat in DiegemDesondanks nieuwe Superchargers nu vlot opduiken kunnen nieuwe eigenaars vanaf april 2017 niet eindeloos meer gratis genieten van deze unieke service!

Nieuwe eigenaars die na 1 januari 2017 hun bestelbon tekenen van een Model S berline of Model X SUV krijgen jaarlijks een hoeveelheid credits (400 kWh) waarmee ze kunnen “tanken” binnen het Supercharger netwerk. Of dat volstaat voor de gemiddelde Vlaming-met-een-Tesla is op dit moment niet duidelijk, thuis opladen wordt overigens al altijd aangeraden terwijl de Supercharger’s eerder voor lange ritten weggelegd zijn (in theorie).

Wanneer de credits op zullen zijn ben je genoodzaakt om een kleine bijdrage te betalen voor het gebruik, details over die “kleine bijdrage” zullen later volgen. De opbrengst moet eerder de verdere uitbouw van het laadpalennetwerk versneller dan de operationele winst aandikken.

Momenteel zijn er meer dan 4.600 Superchargers wereldwijd waar de eigenaars van een Tesla Model S of Model X gratis hun elektrische wagen supersnel (tot 300 km in 45 minuten) kunnen laden. Wie zijn Tesla voor 1 april 2017 in ontvangst neemt ontsnapt ook aan de nieuwe regelgeving.

De compactere Model 3 zal waarschijnlijk ook gebruik kunnen maken van de Supercharger laadpalen maar eveneens tegen betaling.

Lees hier onze rijtest met de Tesla Model S 85D!
Lees hier onze rijtest met de Tesla Model X P90D!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...