Tesla wil het aantal Superchargers gevoelig uitbreiden

Tesla wil het aantal Superchargers gevoelig uitbreidenMet de nakende komst van de populaire Model 3 wil Tesla graag het Supercharger netwerk uitbreiden, in België zouden er zes dergelijke supersnelle laadstations bijkomen.

De Amerikaanse autoconstructeur heeft momenteel een Model S berline en Model X SUV in het aanbod die beiden eerder weggelegd zijn voor de meer vermogenden onder ons, met de compacte(re) Model 3 hebben ze een elektrische wagen voor iedereen. De eerste exemplaren rollen momenteel van de band en zijn voorzien voor de meest nabijgelegen klanten, zo kunnen eventuele problemen snel opgelost worden.

Wereldwijd heeft Tesla intussen meer dan 600.000 reservaties ontvangen (twv €1.000 per stuk) voor de Model 3, om geen files te krijgen aan de Supercharger laadpunten gaan ze het aantal laadpunten nu snel verdubbelen. Tegen eind 2017 moeten ze de kaap van de 10.000 stuks benaderen, daarnaast moet het Destination Charging netwerk ook vlot uitgebreid worden.

In tegenstelling tot de Superchargers die langs drukke autosnelwegen en verkeersaders gepositioneerd worden kan je de Destination Chargers eerder terugvinden bij winkelcentra’s, pretparken en andere locaties waar je iets langer dan nodig parkeert. Supersnelle laadinfrastructuur is daar dus niet nodig.

In België kan je momenteel een Tesla Supercharger terugvinden (met steeds 8 laadpunten) in Aarlen, Antwerpen (Aartselaar), Gent, Diegem en Nijvel, binnenkort kan je met je Model S en/of Model X ook terecht in Brugge, Doornik, Luik en Verviers. Gent (Sint-Martens-Latem?) en Antwerpen krijgen een tweede Supercharger!

Bestaande Tesla eigenaars mogen gratis van de Superchargers blijven gebruikmaken, nieuwe klanten met een Model S of Model X moeten een beperkte bijdrage betalen voor hun verbruik. Dat is ook voor de toekomstige Model 3 klanten.

Lees hier onze rijtest met de Tesla Model S P90D!
Lees hier onze rijtest met de Tesla Model X!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...