Officieel: Toyota RAV4 (2018)

Officieel: Toyota RAV4 SUV (2018)Vergeet wat je wist van de (ietwat suffe) RAV4 SUV van Toyota, de nieuwste generatie innoveert op alle vlakken!

Terwijl de RAV4 al sinds de beginjaren van de SUV hype aanwezig is in dit segment slaagde de functionele Japanner er hier toch niet in om potten te breken. Toyota wil daar verandering in brengen met de vijfde generatie RAV4 die op visueel vlak behoorlijk expressief voor de dag komt, ietwat we al zagen bij de C-HR.

Met de hoekige vormgeving en iets grotere wielbasis (+ 3 cm) geniet je binnenin van meer binnenruimte en een groter laadvermogen. Die praktische inborst wordt versterkt met neerklapbare zetels, dubbele laadvloer en bagagenetten. Op vlak van connectiviteit, multimedia, infotainment en rijhulpmiddelen zal de nieuwe RAV4 SUV uiteraard ook voldoen aan de wensen van de consument anno 2018.

Deze Toyota RAV4 staat op een gloednieuw TNGA platform dat tevens gebruikt wordt bij de Prius en eerdergenoemde C-HR met een lichte structuur en laag zwaarpunt. Dat moet een positieve invloed hebben op het rijgedrag. Naast een 2.0-liter benzinemotor met een manuele versnellingsbak of automaat en optioneel vierwielaandrijving volgt er – uiteraard – opnieuw een RAV4 Hybrid op basis van de 2.5-liter benzinemotor met elektrohulp.

De hoekige Toyota RAV4 werd voorgesteld op het Autosalon van New York en zal eerst verkrijgbaar zijn bij onze Amerikaanse vrienden. Een Belgische lancering zal pas voor begin 2019 zijn!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...