Officieel: Toyota RAV4 (2015)

Toyota RAV4 Facelift 2016
Toyota’s RAV4 krijgt in New York een nieuwe snoet aangemeten.

Het zal nog even duren vooraleer hij de grote plas oversteekt, maar in New York krijgen de Amerikanen alvast een facelift van de Toyota RAV4 te zien. Grote wijzigingen bleven uit, maar de designers wisten wel de lichten, grille, bumpers, wielen en zijschorten aan te pakken. Enkele nieuwe kleurtjes helpen ook bij het onderscheiden van zijn voorganger: Silver Sky Metallic, Black Currant Metallic en Electric Storm Blue. Belgen zullen uiteindelijk gewoon zwart of wit kiezen.

In het interieur van de RAV4 werden enkele materialen vervangen en tracht Toyota hard plastic volledig te bannen. Er komt ook een nieuwe versnellingspook, een zonnebrilhouder en verbeterde bekerhouders die grote kopjes met oortjes eraan kunnen vasthouden. Voor de gemiddelde Amerikaan zijn grote bekerhouders nu eenmaal extra belangrijk. Tot slot werd het instrumentenpaneel herzien en werd er zowel een extra USB als 12V contact geïnstalleerd.

Draag je personalisatie hoog in het vaandel, dan is de nieuwe SE variant beslist te overwegen. Deze versie krijgt een sportievere voorbumper, grille en zowel LED koplampen als achterlichten. Je krijgt ook nog een heuse sportophanging en 18-inch aluminium velgen. Kwestie van niet onopgemerkt voorbij te rijden! Een Belgische lanceerdatum is er voorlopig nog niet, maar een hybride versie met 2.5-liter benzinemotor en zo’n 200 pk zal nagenoeg zeker op de prijslijst staan.

Nieuwe Toyota RAV4 2016

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...