Einde carriere Mercedes SLC Roadster in zicht

Rijtest: Mercedes SLC250d Roadster (2016)Het lijkt erop dat er geen opvolger komt voor de Mercedes SLC-Klasse Roadster..

Aan een bijzonder snel tempo heeft Mercedes haar gamma de laatste jaren stevig aangedikt met enkele compacte modellen en een resem SUV’s. Om de chaos wildgroei een plaats te kunnen geven werd de benaming eveneens een stuk logischer/duidelijker. Maar het lijkt erop dat sommige modellen het slachtoffer zijn van de stevige uitbreiding..

In de wandelgangen valt de naam van de SLC Roadster steeds vaker als grootste slachtoffer. De sportieve cabrio met inklapbare hardtop is altijd al een nicheproduct geweest, de SLK was zelfs dé trendsetter van dit unieke segment. De laatste versie zag vorig jaar het levenslicht en we gaan er vanuit dat die tegen 2019 wel nog een facelift/update zal meekrijgen maar erna lijkt hij een stille dood te sterven..

Volgens Das Haus zal het schrappen van de SLC geen problemen geven, met de C-Klasse Cabrio, E-Klasse Cabrio, S-Klasse Cabrio en SL Roadster is er sowieso voldoende cabriokeuze voorhanden.

Lees hier onze rijtest met de Mercedes SLC250d Roadster!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...