Officieel: Mercedes SLC-Klasse Roadster 2016 + SLC43 AMG

Officieel: Mercedes SLC-Klasse Roadster + SLC43 AMGVergeet wat je wist over de SLK Roadster, hier is de gloednieuwe Mercedes SLC-Klasse Roadster! En direct in zijn zog, de SLC43 AMG topuitvoering met 367 pk!

Na een carrière van bijna 20 jaar en drie jeugdige generaties is het over & out voor de Mercedes SLK Roadster, een compacte cabrio met stalen klapdak die meer dan 600.000 keer geproduceerd werd. Gelukkig moeten fans van dit specifieke lifestyle segment niet al te lang treuren, Das Haus komt met een nieuw model dat een logischere naam opgespeld krijgt, namelijk SLC Roadster waarbij zijn technische band met de C-Klasse even in de verf wordt gezet.

Aan de buitenzijde mag de Mercedes SLC uitpakken met een zachte(re) vormgeving dan zijn hoekige voorganger. De nieuwe diamantengrille zit zelfs in de basisuitrusting, tezamen met een sportieve bumperset (al dan niet met een dubbele uitlaat) en een elektrisch klapdak dat tot 40 km/u automatisch kan wegklappen in de koffer. Die slikt maximaal 335 liter bagage, een recordwaarde in dit segment. Personalisatie zal ook in 2016 het toverwoord in autoland zijn, reken dus maar op diverse looks, packs, opties, kleurtjes, velgen, …

Het motorenaanbod van een sportieve cabriolet als de SLC draait natuurlijk voornamelijk om speelse benzinemotoren, we krijgen met de SLC180 (156 pk / 250 Nm) zelfs een nieuwe instapper naast de SLC200 (184 pk / 300 Nm) en SLC300 (245 pk / 370 Nm). Bij de topmotorisaties is de negentraps 9G-TRONIC automaat standaard, de instappers vinden die op de optielijst naast een manuele versnellingsbak met zes verzetten. Terwijl de SLK55 nog mocht rekenen op een grote V8 doet de Mercedes-AMG SLC43 opvolger het vanaf nu met een 3.0-liter V6 met 367 pk en 520 Nm, voldoende om de kleinste Mercedes cabrio in 7,8 seconden tot 100 km/u te katapulteren en hem een topsnelheid van 250 km/u te schenken. Lifestyle cabriorijders met een voorliefde voor diesel zijn aangewezen op de SLC250d met zijn 2.1-liter turbodiesel, goed voor 204 pk en 500 Nm!

Net zoals bij de rest van het Mercedes’ gamma krijgt de SLC-Klasse Roadster ook het DYNAMIC SELECT systeem waarbij diverse karakteristieken van de wagen worden ingesteld in functie van vijf modi (Comfort, Sport, Sport+, Eco en Individual). Op vlak van veiligheids- en rijhulpsystemen kon de oude SLK niet meer wedijveren met de (beperkte) concurrentie, nu maakt Mercedes dat bij de SLC direct goed met intelligente verlichting, remhulpsystemen, achteruitrijcamera, verkeersbordenherkenning, instelbare LED sfeerverlichting, keyless go, adaptieve cruise control, COMAND Online, (automatische) parkeerhulp, …

Zelf een nieuwe SLC configureren – en direct bestellen? – bij de dealer kan vanaf midden januari. Prijzen hebben we nog niet maar tegen de zomer moet hij toch reeds leverbaar zijn! Kan je toch zo lang niet meer wachten, boek dan een vliegtuigticket naar Detroit waar de Mercedes SLC-Klasse Roadster zijn werelddebuut zal maken begin januari 2016!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...