Mercedes gaat voor logica en gooit naamgeving overhoop

Mercedes gaat voor logica en gooit naamgeving overhoopRecentelijk verdween de CL-Klasse nog en kregen we een nieuwe S-Klasse Coupé, ook voor de rest van het gamma kiest Mercedes nu voor een meer duidelijke naamgeving!

Met de stevige uitbreiding van de laatste jaren was de logica wat ver te zoeken bij de Mercedes modelaanduiding, vanaf 2015 zullen diverse gefacelifte modellen terug een meer gestructureerde benaming krijgen. Voornamelijk bij de offroaders en SUV bemerken we heel wat aanpassingen, bij de reguliere modellen (A-, B-, C-, E- en S-Klasse’s) en hun derivaten (Berline, Break, Coupé, Cabriolet, Sports Tourer, …) blijft alles vrij normaal. De historische Mercedes iconen, de SL en G, ontsnappen aan de make-over.

De nieuwe generatie SLK staat gepland voor ergens in 2016/2017 en zal vanaf dan door het leven gaan als SLC gezien de band met de C-Klasse. De GLA nieuwkomer blijft in zijn huidige vorm bestaan, de rest van het meer avontuurlijke gamma volgt deze structuur. De GLK zal volgend jaar vernieuwd worden en wordt dan omgedoopt naar GLC, de grotere ML-Klasse zal het doen met GLE. De reusachtige GL-Klasse krijgt vrij binnenkort ook een deugddoende makeover, bij de nieuwe voorstelling zal er een GLS badge voorzien worden.

Ook voor de motorische uitvoeringsvorm zal er het een en ander gaan veranderen, naast de modelnaam en motorinhoud komt er een kleine letter bij. Spotters goed opgelet, benzinemotoren krijgen geen extra letter!

c – CNG (nu: Natural Gas Drive)
d – diesel (nu: CDI / BlueTec)
e – elektriciteit (nu: Electric Drive / PLUG-IN HYBRID)
f – fuel cell
h – hybride (nu: HYBRID)

Mercedes gaat voor logica en gooit naamgeving overhoop

Mercedes gaat voor logica en gooit naamgeving overhoop

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...