Officieel: Mercedes S-Klasse Cabrio & S63 AMG Cabrio

Officieel: Mercedes S-Klasse Cabrio & S63 AMG CabrioNu staan we jammer genoeg voor enkele maanden donker en regenachtig weer, volgende zomer kan je gelukkig voluit genieten van de luxueuze en weelderige Mercedes S-Klasse Cabrio!

Na 44 jaar zonder luxueuze cabrio acht Das Haus de huidige tijdsgeest rijp voor een S-Klasse Cabrio. In het verleden kregen we al een origineel conceptmodel en de laatste jaren waren er al heel wat spyshots, geruchten, bevestigingen maar na vandaag doet dat er allemaal niet meer toe. In de lente van 2016 start Mercedes namelijk met de eerste leveringen van deze majestueuze zonneklopper, voorzien van een – meervoudig gelaagd – stoffen dak. Dat kan zichzelf automatisch openen/sluiten en dit tot een snelheid van 60 km/u, als toekomstige eigenaar kan je kiezen uit 4 mogelijke kleuren (zwart, donkerblauw, beige en rood).

Voor het interieur werd er vertrokken van de S-Klasse Coupé – die technisch identiek lijkt te zijn – maar voor de Cabrio werden er nog wat extra snufjes voorzien. Traditiegetrouw is er natuurlijk het AIRSCARF systeem waarmee er warme lucht in de nek – via de hoofdsteunen – geblazen wordt, hierdoor kan je ook in minder tropische temperaturen genieten van de gezonde buitenlucht. Daarnaast is er ook een AIRCAP die de luchtstroom zodanig optimaliseert om geen hinder te ondervinden, het THERMOTRONIC systeem is dan weer een intelligente klimaatcontrole die met behulp van heel wat sensoren de temperatuur perfect kan regelen. Het stuurwiel, zetels en armsteun kan je – net zoals bij de S-Klasse familiegenoten – natuurlijk ook verwarmen. Qua interieurafwerking en materiaalkeuze hoef je de Duitsers natuurlijk niets te leren, op de eerste foto’s lijkt het of ze zichzelf wederom overtroffen hebben!

Het aanbod van de nieuwe Mercedes S-Klasse Cabriolet is momenteel “beperkt” tot krachtige V8 motoren, we zullen zien of we daar nog een V12 in de toekomst mogen bijrekenen. Instapper van dienst is de achterwielaangedreven Mercedes S500 Cabrio die het doet met een 4.7-liter V8 met 455 pk en 700 Nm, steeds gekoppeld aan de efficiënte negentraps automaat. Sportievelingen gaan voor de Mercedes-AMG S63 Cabrio met optioneel 4MATIC vierwielaandrijving, beiden goed voor 585 pk en 900 Newtonmeter koppel! Hiermee zit je in 3,9 seconden aan 100 km/u en niet veel later zal je de elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/u bereiken..

Prijzen zijn er op dit moment nog niet maar verwacht geen kado’s van Mercedes, eind dit jaar mag je bij de lokale dealer je handtekening gaan plaatsen op de bestelbon. Meer informatie en eigen beeldmateriaal voorzien we vanop het Autosalon van Frankfurt waar deze Mercedes S-Klasse Cabrio zijn wereldpremière zal krijgen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...