Officieel: Mercedes SL-Klasse Roadster (2016)

Officieel: Mercedes SL-Klasse Roadster (2016)Een verrassing van formaat op deze vrijdagnamiddag, Mercedes gooit (per ongeluk?) alle foto’s online van de SL-Klasse facelift!

Of de schuld ligt bij de buzz creating marketeers of een overijverige webmaster, de nieuwe Mercedes SL-Klasse is nu in volle glorie te bewonderen op het wereldwijde web. Een begeleidende tekst met alle lovende woorden, interessante innovaties en motorische details van de SL facelift ontbreekt op dit moment, met de beschikbare foto’s verwachten dat Das Haus niet lang meer zal wachten met die vrij te geven. Zijn wereldpremière volgt later in november tijdens het Autosalon van Los Angeles, tegen het voorjaar van 2016 zou hij bij de lokale consessiehouder moeten staan.

Op de foto’s zien we een knappe hardtop Roadster die mooi voorzien werd van het familiegezicht zoals ondermeer bij de A-Klasse facelift, AMG GT en S-Klasse Cabrio. Afhankelijk van de gekozen uitvoering krijg je vooraan de diamantengrille, slanke LED lichtblokken en grote verluchtingsgaten. Achteraan wordt het plaatje gemaakt door de stevige diffusor, chromen uitlaatmonden en nieuwe achterlichten. De AMG uitvoeringen rekenen op wat meer chroom, koolstofvezel, uitlaatpijpen en de obligatoire AMG badges.

Binnenin mag de SL-Klasse facelift kennis maken met de nieuwste COMAND variant die mooi ingewerkt zit in tegenstelling tot andere modellen die het moeten doen met een zwevende (iPad) variant. Een centraal geplaatst klokje is ook nieuw en schenkt het geheel een klassieke doch stijlvolle touch. Zoals het hoort bij een facelift werden zowel de materiaalkeuzes als afwerkingsgraad een pak beter, inzake personalisatie kan je nu een stuk verder gaan met chroom, geborsteld aluminum, alcantara, leder, hout, …

De nieuwe negentraps automaat is al ietwat zichtbaar op de foto’s maar technische details zijn er op dit moment niet, we verwachten naast de SL400 ook een SL500 voor het reguliere gamma. Sportievelingen investeren hun (vele) euro’s natuurlijk in de SL63 (V8) of SL65 (V12), dieselrijders blijven – logischerwijs – op hun honger zitten in dit segment. Het geniale Active Body Control systeem met de Curve Tilting functie uit de S-Klasse Coupé zal hier ook zijn intrede doen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...