Meet & Greet: Opel Crossland X (2017)

Meet & Greet: Opel Crossland X (2017)Saaie gezinswagens zijn overduidelijk passé want ook Opel komt met een stoere, kleurrijke en funky Crossland X!

Desondanks de vele gezinnen in het verleden dag in en dag uit konden rekenen op het praktische vernuft en de familiale ingesteldheid van de Opel Meriva is het binnenkort over en uit voor deze MPV. De klassieke gezinswagen verliest in alle uitvoerigen steeds meer en meer terrein op de stoere crossovers en SUV’s, daarom dat Opel begrijpelijk die kaart trekt met een gloednieuwe Crossland X. Deze staat midden juli bij de Belgische verdelers maar wij konden reeds even (statisch) kennismaken.

Meet & Greet: Opel Crossland X (2017)

Meet & Greet: Opel Crossland X (2017)Meet & Greet: Opel Crossland X (2017)

De veelbelovende Crossland X speelt voor de Duitsers uit Russelsheim in het B-segment en leunt visueel sterk aan bij de blitse Mokka X die indrukwekkende verkoopcijfers blijft voorleggen. Binnen het indrukwekkende “7 in 17” programma van Opel staat er overigens nog een X op de planning, naar alle waarschijnlijkheid komt de grotere Grandland X tegen het Autosalon van Frankfurt (september 2017) ten tonele. Deze zal van het Zafira formaat worden maar in tegenstelling tot de Meriva behoudt Opel hier de twee modellen wel in leven.

Meet & Greet: Opel Crossland X (2017)Meet & Greet: Opel Crossland X (2017)

Meet & Greet: Opel Crossland X (2017)

Naast een stoere vormgeving (grote grille, kunststof bescherming rondom, dubbele LED dagrijverlichting, subtiele spoiler) en kleurrijke personalisatiemogelijkheden (duotone lak, 15″ tot 17″ velgen, ..) komt de Crossland X bijzonder praktisch voor de dag. Achterin is er voldoende ruimte, dankzij de wijd opende deuren gaat de instap bijzonder vlot. Met vijf zetels rechtop is er nog steeds 520 liter bagageruimte beschikbaar (oa dankzij een dubbele laadvloer en een individueel verschuifbare achterbank), wanneer het nodig mocht zijn kan het laadvolume oplopen tot maar liefst 1.255 liter! Dankzij de hoge zitpositie geniet je niet enkel van een prima zicht rondom, het geeft je ook een aangenaam gevoel van veiligheid. Het panoramisch zonnedak doet hetzelfde op vlak van ruimtegevoel binnenin. Qua gadgets rekent de Crossland X voornamelijk op de Opel onStar service, een heads-up display, draadloos laden, verkeersbordenherkenning, een highend 8″ infotainmentsysteem en Apple CarPlay. Later volgt er een update met Android Auto.

Meet & Greet: Opel Crossland X (2017)

Meet & Greet: Opel Crossland X (2017)Meet & Greet: Opel Crossland X (2017)

Onder de motorkap van de Opel Crossland X heb je momenteel de keuze uit de drie motoren waarbij er steeds een aangepaste versie is met start/stop én een fiscaal interessante ECOTEC uitvoering met een lagere CO2.

  • Benzine – 1.2 – driecilinder – 81 pk / 118 Nm – 114 g/km CO2 – MT5
  • Benzine – 1.2 Turbo – driecilinder – 110 pk / 205 Nm – 121 g/km CO2 – MT5 of AT6
  • Benzine – 1.2 Turbo – driecilinder – 130 pk / 230 Nm – 114 g/km CO2 – MT6
  • Diesel – 1.6 CTDi – viercilinder – 99 pk / 254 Nm – 99 g/km CO2 – MT5
  • Diesel – 1.6 CTDi – viercilinder – 116 pk / 300 Nm – 103 g/km CO2 – MT6

De gloednieuwe Crossland X is binnenkort met twee uitrustingsniveau’s beschikbaar, naast de interessante Edition basisversie is ook een rijkelijker uitgeruste Innovation uitvoering. Beiden kan je naar je hand zetten met de eerder vermelde personalisatie en aandikken met diverse packs. Het benzinegamma start op die manier met een 1.2 Edition voor €17.900 terwijl de 1.2 Turbo Innovation met de zestraps automaat de duurste is met €22.300. Aan dieselzijde wordt dat 20.350 euro (1.6 CDTi Edition) en 23.300 euro (1.6 CDTi Start/stop).

Meet & Greet: Opel Crossland X (2017)Meet & Greet: Opel Crossland X (2017)

Conclusie
Net zoals enkele concurrenten reeds voordeden promoveert Opel de ietwat saaie/grijze Zafira gezinswagen tot een levendig geheel zonder te raken aan de praktische inborst en een betaalbare prijs die je van een MPV zou mogen verwachten. Voor jonge/nieuwe gezinnen ligt de focus nog altijd 100% op dat laatste maar de eindeloze populariteit van SUV’s en dergelijke schenkt de Opel Crossland X toch een mooi toekomstperspectief. Tijd voor een rijtest!

Meet & Greet: Opel Crossland X (2017)

Tekst & Foto’s: Benjamin Van Maldergem

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...