Officieel: Opel Crossland X (2017)

Officieel: Opel Crossland X (2017)Vergeet de familiale Meriva, Opel trekt de SUV kaart en komt met de Crossland X ten tonele!

Ruim, praktisch en toch compact, dat is de nieuwe Crossland X aldus Opel. Een CUV oftewel Crossover Utility Vehicle wat een primeur is autoland. Deze stoere gezinswagen is een van de vele nieuwigheden die de Duitsers uit Russelheim dit jaar voor ons in petto hebben, de levenskansen voor de Meriva zijn daarmee wel tot nul teruggeleid. Designmatig deelt de Opel Crossland X heel wat met de Mokka X terwijl we hier en daar ook wel een streepje Adam herkennen.

Met een lengte van 4,21 meter is de nieuwe Crossland X iets korter dan de nieuwe Astra maar staat hij wel 10 centimeter hoger, iets wat de zichtbaarheid rondom ongetwijfeld ten goede komt. Optioneel kan je dat nog versterken met een groot panoramisch glazen dak. In de koffer past er minimaal 410 liter bagage en dat kan oplopen door middel van de verschuifbare achterbank.

Naast moderne veiligheidssystemen (voetgangersdetectie, achteruitrijcamera, ..) voorziet Opel ook heel wat hightech gadgets in de Crossland X zoals de OnStar service, headup display, ..

Op vlak van motoren en prijzen zwijgt Opel nog in alle talen, iets wat ze tegen het Autosalon van Genève begin maart hopelijk afgeleerd hebben. Gelukkig hebben ze ginds een resem efficiënte diesels en benzinemotoren voorhanden die perfect op het Crossland X lijf geschreven staan.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...