Opel Astra Hybrid 48V 136 pk (2024)Na klassieke verbrandingsmotoren, plug-in hybride en een zuiver elektrische variant is de nieuwe Opel Astra nu ook te verkrijgen als Astra Hybrid met 48V mild hybride technologie.

De zesde generatie Opel Astra (codenaam: H) werd begin 2022 gelanceerd. Naast de klassieke Astra hatchback volgde er uiteraard een praktische Astra Sports Tourer stationwagon evenknie. Ook inzake motorisaties voorziet de Duitse autoconstructeur een riante keuze, zeker op vlak van elektrificeerde aandrijflijnen. Zo is de zuiver elektrische Astra Electric én een Astra Plug-in Hybrid, desgewenst zelfs in een sportief GSe jasje.

Nu wordt het gamma aangevuld met de Opel Astra Hybrid waarbij de bekende 1.2-liter benzinemotor ondersteuning krijgt van 48V mild hybride technologie (28 pk). Daarmee wordt er actief energie gerecupereerd waar nodig/mogelijk om zo zuinig(er) én vlot(ter) voor de dag te komen. De Astra Hybrid-zonder-stekker is voorwielaangedreven en komt steevast met de 6-traps eDCT automaat met dubbele koppeling.

Dankzij 136 pk accelereer je in 6 seconden naar 100 km/u, de topsnelheid ligt op op 210 km/u. Het normverbruik van 5 liter benzine per 100 km (113 g/km CO2) ligt ongeveer 14% lager dan bij de klassieke 1.2 Turbo variant.

Opel biedt zowel een Astra Hybrid als Sports Tourer Hybrid aan. Die laatste slikt nog steeds 1.634 liter bagage in zijn meest praktische opstelling (lees: met een opgeofferde achterbank). Reken op een vanafprijs van 32.200 euro en 33.700 euro. Dat is een kleine meerprijs van 2.000 euro die je “gemakkelijk” kan terugverdienen door het lagere verbruik en taksen. Niet twijfelen en bestellen dus, dat kan gemakkelijk bij de Belgische Opel verdeelpunten.

Lees hier onze rijtest met de nieuwe Opel Astra Sports Tourer!