Officieel: Opel Astra GSe plug-in hybride 225 pk PHEV Sports Tourer (2022)De nieuwste generatie Opel Astra krijgt krijgt als eerste de sportieve GSe make-over. Onderhuids zit er een 225 pk sterke plug-in hybride!

In een recent verleden plakte Opel nog een OPC of GSi badge op haar (meer) sportieve modellen. Dat is bij deze ook verleden tijd, in Rüsselsheim (Opel HQ in Duitsland) ligt de focus vanaf nu op het sportief GSe aanbod. Volgens de marketingdienst verwijst dat naar de Grand Sport Electric benaming.

De GSe primeur is weggelegd voor de nieuwe Astra, dit zowel als Astra GSe hatchback en praktische Astra Sports Tourer GSe stationwagon. Ook hier werkt een 1.6-liter viercilinder benzinemotor innig samen met een elektromotor en batterijpack. Uiteindelijk goed voor een gekende 225 pk / 360 Nm.

De nieuwe Opel Astra GSe herkennen kan gemakkelijk aan de exclusieve (en vooral blitse) 18” lichtmetalen velgen, afkomstig van de zuiver elektrische Manta GSe Concept. Een weggever zijn ook de comfortabele Alcatanra sportzetels. Zowel vanbinnen als vanbuiten kan je uiteraard de nodige GSe badges terugvinden, ook de voorbumper oogt net wat anders. Minder snel zichtbaar is het 10 mm verlaagd sportonderstel of de aangepaste demping/remgedrag/stabiliteitscontrole.

Wanneer de Astra GSe plug-in hybride zijn opwachting zal maken bij de Belgische Opel verdeler (en aan welke prijs) is momenteel niet duidelijk.

Met deze sportieve(re) PHEV’s modellen reïncarneert Opel bovendien de GSe badge. In de jaren ’70 stond die bij de toenmalige Commodore en Monza topmodellen wel nog voor “Grand Sport Einspritzung”.

Lees hier onze rijtest met de nieuwe Opel Astra Sports Tourer!