Preview: Opel Crossland X & Grandland X crossover (2017)

Preview: Opel Crossland X & Grandland X crossover (2017)Opel wil de komende jaren sterk groeien met ondermeer twee nieuwe crossovers, zijnde de Crossland X en Grandland X die zich boven de Mokka X positioneren.

De massaconstructeur uit Russelsheim gaf het laatstleden nog aan, in 2017 zullen er maar liefst zeven nieuwe modellen gelanceerd worden. Daarvan zitten er alvast drie nieuwe Insignia’s bij maar ook twee extra compact SUV’s – of crossovers – die vandaag de dag immens populair blijven in Europa.

Met de Crossland X en Grandland X wil Opel het SUV aanbod dan ook gevoelig uitbreiden, momentel kan je enkel de compacte Mokka X (en Adam RocksKarl Rocks?) terugvinden in de catalogus. Die Mokka X doet het overigens niet slecht met meer dan een half miljoen verkochte exemplaren, dat verkoopsucces moet een gezonde basis vormen voor de Crossland en Grandland.

Veel is er op dit moment nog niet geweten rond de avontuurlijke nieuwkomers van Opel, enkel de logische kenmerken van dergelijke bolides zijnde een hoge zitpositie, ruim interieur, praktische inborst en stoere uitstraling. Qua vormgeving zou de Grandland X verdergaan op de nieuwe Astra en Zafira, niet toevallig segmentgenoten binnen het C-segment. De Crossland ziet het iets kleiner en is gerelateerd aan de Corsa.

Begin 2017 – lees: Autosalon van Genève, maart – krijgen we eerst de grote Opel Grandland X, voor de Crossland X moeten we wachten tot het najaar – lees: Autosalon van Frankfurt, september!

Preview: Opel Crossland X & Grandland X crossover (2017)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...