Officieel: Opel Zafira facelift (2016)

Officieel: Opel Zafira facelift (2016)In de voorbije vijf jaar bleef de Opel Zafira een vertrouwde keuze voor de mama’s en papa’s onder ons, om die bevoorrechte positie de volgende jaren ook te verkrijgen werd de MPV wat opgefrist met Astra invloeden!

Met de lancering van de gloednieuwe Astra – en praktische Sports Tourer variant – was het uitkijken naar het moment dat de Duitse volumeconstructeur de nieuwe technologie en designlijn zou doortrekken naar de rest van het gamma. Klaarblijkelijk is die eer weggelegd voor de Zafira die intussen toch vijf jaar in zijn huidige vorm onder ons is, een ideaal moment dus voor een facelift.

Omtrent de term facelift kan je wel even discussiëren want met de vernieuwde voorzijde met designtrekjes van de eerdergenoemde Astra, een grondig herzien dashboard en moderne infotainment kan de grote MPV er weer eventjes tegenaan, enkel achteraan zien we geen duidelijke verschillen met zijn voorganger.

Het moderne geheel dankt de nieuwe Zafira aan het grote 7″ infotainmentsysteem, een nieuw stuurwiel met functieknoppen, een opgekuiste middenconsole met een pak minder (overbodige) bedieningselementen en maar liefst twee IntelliLink systemen. De basisversie kan overweg met jouw smartphone via Apple Carplay en Android Auto, de IntelliLink 950 Navi bezit ook intelligente routebegeleiding.

Ook nieuw is Opel OnStar, de persoonlijke assistent die met één druk op de knop dag en nacht klaarstaat in het geval van rampspoed of andere vragen omtrent de auto. Eveneens zeer 2.0 is de 4G/LTE Wi-Fi-hotspot waarmee je tot zeven apparaten kan voorzien van supersnel internet! Een pak functioneler is de adaptieve cruise control.

Opel rept in de communicatie (nog) geen woord over gewijzigde motorisaties.. Waar ze wel fier op blijven is de veelzijdigheid van de Zafira. Met een bagagecapaciteit van 710 tot 1.860 liter, het Flex7 stoelsysteem, geïntegreerde FlexFix fietsendragee en adaptieve FlexRide onderstel en veel ander praktisch vernuft is de Zafira al geruime tijd dé vriend van mama, papa en de rest van het gezin. Tegen de herfst kunnen deze hem gaan ontdekken in het Opel dealernet, prijzen volgen later!

Lees hier onze rijtest met de huidige Opel Zafira Tourer 1.6 CDTi!

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Opel Zafira facelift (2016)"

  1. RS 23-06-2016 om 11:53

    Hopelijk komt er een OPC!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...