Officieel: Opel Crossland facelift (2020)Zie hier de vernieuwde Opel Crossland (die de X in zijn benaming laat vallen).

In 2017 presenteerde Opel de Crossland X crossover die met zijn avontuurlijke SUV uitstraling de Meriva MPV moest vervangen. Na de onthulling van de nieuwe Mokka trekt Opel nu diverse nieuwigheden door naar de Crossland. De X in de benaming heeft het alvast niet overleefd, wel prijkt er vanaf nu sierlijk Crossland centraal op de kofferklep!

Op visueel vlak moet de vernieuwde Opel Crossland alvast een stuk karaktervoller ogen, te danken aan het nieuwe Vizor familiegezicht (zwarte verbinding tussen de twee koplampen), verdonkerde achterlichten en extra beschermingplaten voor/achteraan. Nieuw is het constaterende zwarte dak en 16”/17” velgen. Voor wie het wat sportiever mag is er zelfs een blitse Crossland GS Line!

Binnenin geniet je van een opgewaardeerd infotainmentsysteem (dat in verschillende versies te verkrijgen in, de topversie doet het met 8” touchscreen én Apple CarPlay / Android Auto). Extra uitrusting is er in de vorm van een draadloze telefoonlader, head-up display, automatische parkeerassistentie, Forward Collision Alert (automatische noodremfunctie (met voetgangersdetectie)), Driver Drowsiness Alert (vermoeidheidsassistent) en Side Blind Spot Alert (dodehoekverklikker).

Praktisch gezien moet de Crossland crossover het hebben van de verschuifbare achterbank (15 cm) en daardoor variabel koffervolume (410 tot 520 liter). Met de achterbank plat (in twee ongelijke delen) kan dat oplopen tot 1.255 liter!

Dankzij nieuwe dempers/veren en een geoptimaliseerde tussenas voor de stuurkolom moet de stuurprecisie/gevoel toegenomen zijn aldus Opel. Tevens levert de Duitse autobouwer nu ook IntelliGrip op de Crossland, een adaptieve tractiecontrolesysteem dat de stabiliteit op diverse soorten ondergrond moet verbeteren. Daarvoor krijg het de specifieke Normal, Snow, Mud, Sand en ESP Off instellingen mee.

Omtrent een gewijzigd motorengamma blijft het akelig stil in Rüsselsheim (Opel HQ), vermoedelijk blijft het aanbod hetzelfde met een 1.2-liter Turbo driecilinder bebzue (83 tot 130 pk) en 1.5-liter viercilinder diesel (100 tot 120 pk). In tegenstelling tot de grotere Grandland X is er hier (nog) geen plug-in hybride voorhanden.

Begin 2021 staat de vernieuwde Crossland te blinken bij de Belgische Opel verdelers … al is hij reeds bestelbaar in ruil voor minstens 19.950 euro.