Officieel: Opel Grandland SUV EV PHEV MHEV (2024)De tweede generatie Opel Grandland SUV is véél ruimer, veelzijdiger en moderner en komt als mild hybride, plug-in hybride en zuiver elektrisch!

Terwijl de compactere Crossland nu als Frontera door het leven gaat … blijft Opel de Grandland benaming hanteren voor hun SUV vlaggenschip. Deze staat – als eerste Opel – op het moderne Stellantis STLA Medium platform. Tevens noteren we grotere buitenafmetingen (17,3 cm langer, 1,9 cm hoger en 6,4 cm breder).

Dankzij de riante wielbasis (2,78 meter) is er binnenin een hoop ruimte terug te vinden. In de koffer past er maximaal 1.641 liter bagage. Met de neerklapbare achterbank in drie delen zijn er uiteraard diverse indelingen mogelijk.

Designmatig volgt de Grandland uiteraard de andere nieuwigheden uit Russelsheim met de (3D achtige) Vizor grille, verlicht Blitz logo en krachtige Intelli-Lux Pixel HD koplampen. Rondom prijken er zowaar (blitse) 20” velgen. Extra fier zijn ze alvast op hun breed infotainmentsysteem (16”), groot aantal opbergvakken, doorschijnende Pixel Box en AGR stoelen!

De Grandland krijgt een uitgebreid aanbod aan veiligheids- en rijhulpsystemen, waaronder adaptieve cruise control met Stop & Go-functie, uitgebreide verkeersbordherkenning, head-up display en 360° Intelli-Vision camera.

Technische details geeft Opel nog niet vrij. Wel benadrukken ze het brede aanbod aan geëlektrificeerde motoren. Zo is er een 48V mild hybride (MHEV) instapper en een Grandland plug-in hybride met 85 km zuiver elektrisch rijbereik. De Grandland Electric EV heeft maximaal een 98 kWh accupack waardoor het rijbereik oploopt tot 700 km! Momenteel zijn alle varianten voorwielaangedreven, misschien dat er op termijn een topversie met vierwielaandrijving volgt.

Wanneer de moderne Grandland SUV zal opduiken bij de lokale Opel verdeler is momenteel nog niet duidelijk. Ook een Belgische vanafprijs werd nog niet vrijgegeven!