Officieel: Opel Mokka X facelift

Officieel: Opel Mokka X faceliftDe stoere crossover van Opel, de Mokka, krijgt een deugddoende facelift én een X erbij in de naam!

Na de voorstelling in 2012 van de gloednieuwe Opel Mokka, een aangename toevoeging aan het (toen nog beperkte) crossover segment, mochten we hem aanschouwen op de beursvloer in Genève! Kort voorzag huistuner Irmscher wat opsmuk en mochten we er zelf ook de baan mee op. Geen enkele wagen is het eeuwige leven gegeven, om dus iets of wat weerwerk te kunnen bieden aan de nieuwe concurrenten voorziet Russelsheim de Mokka van een opfrisbeurt én een nieuwe naam. Alle toekomstige avontuurlijke Opel modellen krijgen een X in de benaming mee, handig voor de veeleisende consument!

Visueel sluit de Mokka X natuurlijk terug goed aan bij de rest van het vernieuwde Opel gamma zoals de Karl, Corsa en de superbelangrijke Astra. Tegen een meerprijs krijg je hier zelfs adaptieve LED verlichting, zowel voor als achteraan. In de kleurboek verwelkomen we “Amber Orange” en “Absolute Red“. Binnenin installeert Opel het vernieuwde dashboard van de nieuwe Astra, ondermeer met een 7″ of 8″ infotainmentsysteem, heel wat minder functietoetsen en nieuwe connectiviteit zoals Apple CarPlay en Android Auto.

Nog een nieuwkomer uit de Astra familie is de nieuwe 1.4-liter Turbo benzinemotor met 150 pk en een zestraps automaat, start/stop systeem en adaptieve vierwielaandrijving. De bekende fluisterdiesel (1.6-liter CDTI) blijft ook op post met 110 pk of 136 pk. Qua rijhulpsystemen krijgt de Opel Mokka X een slimme snelheidsregelaar, botswaarschuwing en rijbaanassistentie!

De Opel Mokka X krijgt op het Autosalon van Genève zijn vuurdoop, in het najaar gaat de verkoop van start. Prijzen zijn er op dit moment nog niet!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...