Autosalon Brussel 2017: Ford line-up


De nieuwe Fiesta krijg je op het Autoslaon van Brussel bij Ford nog niet te zien, maar wel de nieuwe Kuga, Ka+, speciale versies van de Mustang en enkele Vignale-edities.

Wie gehoopt had de nieuwe Ford Fiesta reeds in Paleis 6 te zien, moeten we helaas teleurstellen. Maar er zijn beslist heel wat andere modellen die een bezoekje aan Paleis 6 de moeite waard maken. Ford is er zowel qua personenwagens alsook qua bedrijfsvoertuigen uitgebreid vertegenwoordigd. De nieuwe Ford Kuga (Belgische Première), de budgetvriendelijke Ka+, speciale versies van de Mustang (een blauwe!) en Vignale-versies van Kuga en EDGE bevolken de stand van de Blauwe Ovaal. Het Transit/Tourneo gamma stelt daarnaast de Europese nummer 1 positie van Ford op vlak van bedrijfsvoertuigen in de verf met nieuwe versies, uitrustingen en een gratis “Garantie Extra” op elke verkochte Transit tijdens het salon.

Wie gedacht had dat de SUV een tijdelijke hype zou zijn, heeft ondertussen dik ongelijk gekregen. Een vernieuwing van de Kuga was naast de introductie van de EcoSport en EDGE dan ook legio. Ford’s best gekende SUV werd veiliger, leuker en innovatiever. De 1.5-liter TDCi met 120 pk stelt zich ondertussen tevreden met slechts 4,4 liter/100 km, terwijl de ST-Line uitvoering er meteen een schaap in wolfkleren van maakt. Wie het liever luxueuzer heeft, kan opteren voor de Kuga Vignale.

Minstens even belangrijk voor de Belgische markt is de nieuwe Ford Ka+. Nog steeds korter dan 4 meter, maar nu toch een stuk ruimer dan voorheen met plaats voor vijf personen. De Ka+ telt evenveel deuren en wordt standaard voortgestuwd door een no-nonsense benzinemotor met 70 pk of 85 pk. Wie op zoek is naar een ruime, goed uitgeruste en kwaliteitsvolle kleine wagen, kan onmogelijk om deze Ka+. Er kan er trouwens al een van jou zijn vanaf amper 10.200 euro!

Verder vind je op de stand in Paleis 6 nog de uitgebreide Vignale lijn met naast de Mondeo en S-Max nu ook de Kuga Vignale en EDGE Vignale. Het sportieve nummertje wordt ingevuld door de Mustang Blue Edition (al staat er heus ook een Focus RS!), teruggrijpend naar enkele blitse Shelby’s uit ’69. Het koetswerkkleur Grabber Blue sprak voor zich, de zwarte strepen zorgen voor een contrast. De standaarduitrusting werd verder vervolledigd met SYNC3, navigatie, een hoogwaardige audio, verwarmde zetels en 19-inch velgen. Enkel beschikbaar als Fastback!

In het kort voor de bedrijfswagens: AWD voor de Transit 2T alsook SYNC3, terwijl de nieuwe motorenreeks van de transit nu ook te verkrijgen is met een efficiënte SelectShift-zestrapsautomaat. Wie zijn Transit/Tourneo Courier of Transit/Tourneo Custom tot slot een sportief kostuum wil aanmeten, kan vanaf nu de “Sport”-editie aanvinken. Het onderstel werd aangepast en het koetswerk werd uitgeklopt en gevuld met lichtmetalen schoeisel (optioneel rijdt je busje zelfs op 18-inch!). De sportieve stijl uit zich verder in een deels lederen interieur dat de zetelstof Pewter combineert met koolstofzwarte lederen zijsteunen. Houd je niet in, want voor elke Transit verkocht tijdens het salon breidt Ford de garantie uit tot 5 jaar of 100.000 km!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...