Officieel: Ford Kuga facelift (2016)

Officieel: Ford Kuga facelift (2016)De Kuga, welke voor Ford meespeelt in het populaire ‘compact SUV’ segment, krijgt in analogie van zijn Amerikaanse evenknie een kleine opfriskuur.

De Kuga is al sinds 2008 onder ons en is ondertussen aan zijn 2e generatie toe, in het populaire segment blijft de strijd bijzonder heftig dus voorzag Ford de compact SUV van een deugddoende facelift met het aankomende Autosalon van Genève in het vooruitzicht. Dezelfde strategie zagen we vorig jaar in november ook bij de Ford Escape, het Amerikaanse broertje van de Kuga.

De trapeziumgrille vooraan is nu een pak groter en daardoor sluit de Kuga nu beter aan bij de EcoSport en Edge die tezamen het Europese SUV aanbod vormen voor de Blauwe Ovaal. Zowel de straffere (intelligente) lichtblokken als dagrijverlichting maken gebruik van zuinige LED technologie en achteraan kan je optioneel een “wegtoverbare” trekhaak verkrijgen. Zoals vaker krijg je bij een facelift ook nieuwe velgen (17″, 18″ of 19″) en koetswerkkleuren (Luster Nickel, Copper Pulse, …).

Het interieur van de Ford Kuga is natuurlijk ook opgefrist, belangrijkste nieuwkomer is het SYNC3 systeem met 8″ touchscreen en Apple Carplay / Android Auto dat een pak beter – en uitgebreider – zou moeten werken dan bij zijn voorganger. Daarnaast werd de automatische klimaatcontrole verbeterd en verwelkomen we een verwarmbaar stuurwiel en elektronische handrem terwijl de kofferklep nog steeds automatisch opent en sluit. Het Active City Stop systeem (dat automatisch remt voor voetgangers) werkt nu ook tot 50 km/u terwijl het ervoor slechts tot 30 km/u zijn ding deed!

Nog een interessante nieuwkomer bij de gefacelifte Ford Kuga is een nieuwe 1.5-liter TDCi viercilinder met 120 pk die enkel voorwielaangedreven beschikbaar zal zijn, de andere topversies van de TDCi’s en EcoBoost kan je desgewenst ook krijgen als 4×4.

In het najaar verwachten we de bijgepunte Kuga in het brede Ford dealernet in België, prijzen zijn er op dit moment nog niet.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...