Preview: Mercedes-AMG E50 Coupe (2017)

Spyshots: Mercedes E-Klasse Coupé (2016)Naast de E63 en E43’s zouden we met een 410 pk sterke E50 – mét zes-in-lijn – nog een Mercedes-AMG modellenreeks voor de E-Klasse krijgen!

Met een breed motorengamma is er voor iedereen wel wat wils van de nieuwe Mercedes E-Klasse, toch zijn er altijd die méér en béter willen. Voor hen is er nu een E63 AMG met 571 pk of 612 pk, voor wie dat toch teveel van het goede is kan terecht bij de E43 AMG die met 333 pk (onterecht) als AMG light gelabeld wordt. Volgend jaar introduceert Mercedes opnieuw een 3.0-liter zes-in-lijn motor en daar zou er ook een AMG 50 afgeleide van komen.

De gloednieuwe benzinemotor zal debuteren in de S-Klasse facelift en daarna snel doorsijpelen naar de E-Klasse Coupé die nog niet officieel gepresenteerd is. Beide nieuwigheden zijn voorzien voor het Autosalon van Genève in maart, tegen het einde van het jaar – Autosalon van Frankfurt, september? – zou de Mercedes-AMG E50 Coupé zich kenbaar maken aldus het Britse Autocar!

Deze nieuwe AMG toevoeging zou goed zijn voor minstens 410 pk en 500 Nm, dankzij het gebruik van een elektrische turbo. Daarnaast staan er ook minder krachtige uitvoeringen van deze nieuwe zes-in-lijn op de planning.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...