Officieel: Mercedes-AMG E63 4Matic (2016)

Officieel: Mercedes-AMG E63 4Matic (2016)Mercedes-AMG is het menens met de sportieve E63 AMG uitvoeringen met 571 pk of 612 pk, vierwielaandrijving én een drift modus!

Begin dit jaar werd de nieuwe E-Klasse voorgesteld met een klassiek design maar bakken technologie én een nieuwe 220d dieselmotor. Later volgde nog een E43 AMG, een light versie die de brug mooi tussen knotsgekke prestaties/looks en een prestigieuze zakensedan wist te houden. Maar nu is de cirkel toch rond met de onthulling van de Mercedes-AMG E63 die steeds vierwielaandrijving meekrijgt en te verkrijgen zal zijn met 571 pk of 612 pk!

Visueel krijgt de nieuwe E63 AMG het gekende AMG recept mee: dikkere bumpers, een stoere vierdelige uitlaat (die ongetwijfeld brult alsof het een lieve lust is!), een subtiele spoiler, blitse velgen en een agressievere grille. Personalisatie kan met chroom, koolstofvezel en opvallende – of subtiele – koetswerkkleuren! Dankzij de populaire AMG Line voor het reguliere Mercedes’ gamma moet je soms tweemaal kijken om de échte AMG’s te onderscheiden, op vlak van prestaties moet het verschil wél direct duidelijk worden!

De intussen gekende 4.0-liter V8 met twee turbo’s maakt zijn intrede in de nieuw E-Klasse en doet dat met twee vermogens, namelijk 571 pk / 750 Nm en 612 pk / 850 Nm in de S uitvoering. Met meer dan 600 pk is dit ook de krachtigste E63 AMG ooit gemaakt, enkele jaren geleden moest je voor zo’n vermogen nog bij de twaalfcilinders van Das Haus terecht! Dankzij een efficiënte negentraps automaat en cilinderuitschakeling zou deze V8 ook zuiniger dan ooit moeten zijn, misschien wel niet meteen hét belangrijkste feit van de dag. In minder dan 3,4 seconden zit je namelijk al aan 100 km/u en wanneer de topsnelheid van 250 km/u te weinig zou zijn betaal je gewoon voor de AMG Drivers Package en dan krikken ze dat op tot een (eveneens begrensde) 300 km/u!

Met zo’n vermogen onder de kap besloot Mercedes-AMG om wijselijk 4Matic vierwielaandrijving te voorzien, kwestie om heelhuids uit elke bocht te komen met alle inzittenden. Omdat AMG rijders wel wat speelser zijn dan de gemiddelde E220d leaserijder krijgt de E63 een volledig variabel verdeelbaar vermogen mee, met behulp van een Drift Modus (ESP uit en alles naar de achteras) kunnen de achterbanden eenvoudig opgerookt worden.

Midden januari 2017 gaat deze krachtige E-Klasse AMG in verkoop, tegen maart moeten de eerste exemplaren van de Mercedes-AMG E63 van de band rollen in Affalterbach. Tijdens het eerste productiejaar kan je zelfs een E63 S 4MATIC+ Edition1 verkrijgen!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...