Spyshots: Mercedes E-Klasse Coupe (2016)

Spyshots: Mercedes E-Klasse Coupé (2016)Terwijl we koortsachtig zitten te wachten op de (volledige) onthulling van de nieuwe Mercedes E-Klasse duiken de eerste prototypes op van de E-Klasse Coupé variant!

Gezien het goedverkopende potentieel van de E-Klasse Berline en praktische E-Klasse Break is het logisch dat Mercedes daaraan voorrang geeft, toch zijn er ook nog een Coupé, Cabriolet en vierdeurs CLS afgeleiden die héél wat technische bagage delen met de E. Met introductie van de CLA en C-Klasse Coupé mag grote broer E Coupé natuurlijk ook wat groeien, de hoge positionering van de S-Klasse Coupé schenkt hem alvast voldoende ademruimte.

Designmatig volgt de nieuwe Mercedes E-Klasse Coupé – interne code: C213 – ook de Berline / Break uitvoering waarbij er goed gekeken werd naar het knappe lijnenspel van de C-Klasse en S-Klasse. Met behulp van een hoop camouflagetape en valse onderdelen wil Das Haus ons nog wat op het valse spoor zetten met een achterzijde à la de BMW 6-Reeks, het uiteindelijke productiemodel heeft naar alle waarschijnlijkheid gewoon terug de gekende aflopende daklijn tot aan de achterlichten. Een onthulling van de E Coupé is nog niet voor direct, eind 2016 of begin 2017 moet hij er normaliter wel zijn.

Lees hier onze rijtest met de huidige Mercedes E-Klasse Coupé E220 BlueTEC!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...