Officieel: Renault Clio (2016)

Officieel: Renault Clio (2016)26 jaar na de lancering van de eerste generatie en intussen 13 miljoen exemplaren later schenkt Renault ons een volledig nieuwe Clio!

De compacte Clio speelt voor de Fransen in het B-segment en de 4e generatie uit 2012 was het eerste model uit de Renault stal die de volledig nieuwe huisstijl kreeg aangemeten. In vernieuwde vorm doet hij het nog een pak beter met een frisser voorkomen dat zijn mosterd overduidelijk bij de andere nieuwelingen van Renault haalde..

Deze Clio krijgt een karakteristieke Full LED lichtsignatuur en de topversies de intussen gekende grote C dagrijlichten. De grille vooraan is ook wat strakker en het logo krijgt een meer prominente rol – lees: groter! – terwijl de personalisatiecatalogus aangedikt werd met vier nieuwkomers (intens rood, titaniumgrijs, iron-blauw en parelmoerwit) net als nieuwe velgen en sierwieldoppen.

Voor de interieurafwerking profiteert de nieuwe Clio van de eerder geleverde inspanningen bij de broers en zussen uit het topgamma van Renault. Niet enkel de kwaliteit ging erop vooruit aldus de Fransen, ook de look en feel was belangrijk. Dankzij de innige band met Bose heeft de gelijknamige geluidsspecialist zich ook hier beziggehouden met een speciaal op maat ontworpen systeem! Qua infotainment kan je kiezen uit drie opties: R&Go (waarbij je rekent op het beeldscherm van je smartphone), Media Nav Evolution en het uitgebreide R-Link Evolution topsysteem.

Het bestaande motorgamma wordt overgenomen met de toevoeging van een 1.2-liter TCe benzinemotor (120 pk) met manuele zesbak net zoals een 1.5-liter turbodiesel dCi Energy (115 pk) met dezelfde transmissie. Deze combineert extra vermogen met een beperkt brandstofverbruik! In het totaal kan de toekomstige klant opteren uit 9 mogelijke motorcombinaties voor de Clio!

Ten slotte wordt deze Renault Clio nog een pak veelzijdiger en meer wendbaar dan de voorganger dankzij de nieuwe rijhulpsystemen zoals parkeersensoren, achteruitrijcamera, parkeerhulp, …

Met deze opfrisbeurt krijgt de Clio vanaf heden ook een Initiale Paris topversie mee. Niet qua sportiviteit want daarvoor rekenen we later op een straffere Clio RS maar eerder extra aangedikt qua luxe! Denk maar aan een exclusieve grijstint, nappa leder voor het interieur (stuurwiel, versnellingspook, …) en een specifieke bekleding voor het dashboard en de deurpanelen. Deze full option uitvoering is beschikbaar met de 120 pk sterke benzinemotor gekoppeld aan een EDC-automaat met dubbele koppeling en met de 110 pk sterke diesel!

In juli gaan de orderboeken open en dan weten we ook direct de prijzen, kort erop moeten de eerste nouveau Clio’s reeds opduiken bij de Renault dealer.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...