Autosalon Brussel 2016: Hyundai Line-up

Rijtest: Hyundai new Tucson SUV 2015 1.7-CRDi headerDe i20 Active, Santa Fe facelift en ix35 Fuel Cell zijn de grote nieuwigheden bij Hyundai op ’t Salon, toch zal de populaire Tucson ongetwijfeld met alle aandacht gaan lopen!

Bij de Koreaanse autobouwer zien ze het duidelijk groot! In de voorbije jaren openden ze een Europees testcentrum vlakbij de fameuze Nürburgring, haalden ze een topingenieur weg bij BMW, broeden op hetere N modellen en lanceerden recentelijk nog hun Genesis luxetak. Als het de komende jaren toch niet zou lukken voor Hyundai zal het alvast niet aan hun inspanningen liggen.

Op de 94ste editie van het Autosalon van Brussel trekken ze volmondig de kaart van de avonturier. De i20 Active is de 3e ’20 telg na de vijfdeurs i20 en sportieve i20 Coupé en kan uitpakken met een hogere (+ 20mm) ophanging en andere bumpers langs alle kanten. Behalve deze stoere opsmuk mag de Hyundai i20 ook de nieuwe driecilinderbenzine inwijden met 100 pk of 120 pk!

Een pak groter is de Santa Fe die na drie jaar een beperkte facelift krijgt. Naast een nieuwe grille en wat strakke designtrekjes werd er toch voornamelijk tijd en energie gestoken in de integratie van nieuwe veiligheids- en comfortvoorzieningen. Denk maar aan volautomatisch parkeren, Around View Monitor met 360° zicht, Smart Cruise Control en een autonoom noodremsysteem. Zelfs de Paus is fan van deze luxueuze terreinwagen!

De nieuwe Tucson is ondertussen al enkele maanden op de markt en heeft zijn verkoopstart niet gemist, toch vinden we nog een ix35 terug op de stand van Hyundai in Paleis 4. Als je wat dichter gaat kijken ga je zien dat het hier gaat om een ix35 Fuel Cell waarbij de stoere SUV rekent op een waterstofaangedreven viercilinder. De Koreanen zijn rotsvast overtuigd van het potentieel van deze milieuvriendelijke energievorm, intussen rijden er al meer dan 250 ix35 Fuel Cell’s rond in Europa. Nu de concurrentie ook met dergelijke bolides op de markt komt kan het aanbod van waterstoftankstations misschien wat groeien, het tankprocédé duurt bovendien slechts enkele minuten en schenkt de ix35 een aangenaam rijbereik van 600 km!

Die eerdergenoemde Tucson wordt anderzijds toch gewoon de salontopper bij Hyundai. De ix35 bewees het al tot de allerlaatste dagen van zijn carrière, de Belg is verzot op een compacte SUV met premium uitstraling. Daarnaast bezit de Tucson ook een fris, aangenaam en ruim interieur terwijl de veiligheids- en comfortgadgets ook veelvoudig aanwezig zijn. Nieuw voor 2016 is de toevoeging van de nieuwe zeventraps DCT automaat die vorig jaar reeds beschikbaar werd voor de i40 familie!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...