Preview: Maserati Alfieri [GranTurismo opvolger]

Preview: Maserati Alfieri [GranTurismo opvolger]De Maserati GranTurismo is al sinds 2007 – !! – onder ons en met de Alfieri Concept hebben ze alvast een mooie voorbode, maar wanneer krijgen we nu een productiemodel te zien?

De Maserati GranTurismo is er nog steeds als Coupé, Cabrio en beiden ook in hardcore MC Stradale uitvoering. Met knappe looks, een pak vermogen en een heerlijke soundtrack kunnen deze Italianen nog steeds rekenen op voldoende interesse, op vlak van technologie en rijdynamiek moeten ze ondertussen al een tijdje onderdoen voor de technische superieuriteit uit Duitsland. Vorig jaar kregen we plotsklaps een Alfieri Concept op het Autosalon van Genève waarmee ze alvast de spanning wat konden opdrijven, tot vandaag de dag blijft het behoorlijk stil in Modena omtrent dit product.

Waarschijnlijk omdat het daarginds alle hens aan dek is voor de succesvolle productie van de Maserati Ghibli en zijn grote Quattroporte broer, ook moet de Levante SUV volledig klaar zijn voor zijn onthulling later dit jaar. Zodra die luxueuze SUV het daglicht heeft gezien hopen we dat Maserati zich volledig op de knappe Alfieri smijt in 2016. Die komt er normaliter als Coupé en Cabrio terwijl een nieuwe V6 van Ferrari aan de basis zal liggen voor een vermogen tussen de 410 en 520 pk.

Door de toevoeging van de Ghibli en Alfieri aan het Maserati gamma kan een volledig nieuwe GranTurismo – met zijn V8 – iets groeien qua afmetingen, vermogen en prijskaartje. Als opoffering zouden we wel afscheid moeten nemen van de GranCabrio, al spreken we over 2018 alvorens dit voorbarige productieplan werkelijkheid zou zijn.

Lees hier onze rijtest met de Maserati GranCabrio Sport en GranTurismo MC Stradale!

Preview: Maserati Alfieri [GranTurismo opvolger]

 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...