Er komt een nieuwe Honda S2000!

Honda S2000
Fans kunnen op hun beide oren slapen: volgens de laatste geruchten heeft Honda groen licht gegeven voor een S2000-opvolger.

Er zijn zo van die wagens die je ooit in je leven als ware autoliefhebber moét gereden hebben, maar geen enkele Honda S2000 heeft helaas tot op vandaag haar liefde met mij gedeeld. Gelukkig heb ik ten eerste nog heel wat tijd, ten tweede zijn we al heel blij dat Honda de legende verderzet! Volgens de laatste geruchten zouden de Japanners immers groen licht gegeven hebben voor een opvolger, die blijkbaar een coupé wordt met middenmotor.

Dat motorblok wordt naar alle waarschijnlijkheid een variant van de 2.0-liter turbomotor in de Civic Type-R, ondersteund door een elektromotor die het gecombineerd vermogen tot op zo’n 365 pk zou brengen. Vermoedelijk met een korreltje zout te nemen, want dat is een heleboel meer dan de laatste generatie van de compacte sportwagen. Jammer genoeg is het daarmee ook over en uit voor het hoogtoerige atmosferische plezier, maar anno 2014 kunnen we niet veel anders meer verwachten. Als we dan ook nog te horen krijgen dat de manuele transmissie door een zeventraps DCT-automaat vervangen wordt, is veel van de vreugde omtrent dit nieuws toch alweer gedoofd… (Via: Motoring)

Honda S2000 2

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...