Spyshots: Hyundai i30 facelift [2015]

Spyshots: Hyundai i30 facelift [2015]De Hyundai i30 zit in het drukst bevochten segment in Europa, een vernieuwingskuur dringt zich dan ook aan!

Het C-segment werd een tiental jaar geleden enkel bezet door de Volkswagen Golf, Opel AstraRenault Mégane en Ford Focus, vandaag de dag vind je een hoop extra Europese en Aziatische modellen die meedingen naar de gunst van de klant. Begin 2012 kwamen we voor het eerst in contact met de meest Europese Hyundai ooit, de i30 driedeurs en i30 Wagon variant volgden niet veel later. Desondanks goede verkoopcijfers wil Hyundai niet teveel op de lauweren rusten, want de concurrentie zit ook niet stil. De iconische Golf voorop, maar ook de Peugeot 308, Mazda 3, Ford Focus en de Seat Leon kregen niet zo lang geleden een facelift.

Daarom zal Hyundai ons volgend jaar verwennen met een nieuwe versie van hun i30. De designprogressie zal niet zo radicaal zijn als in 2012, maar eerder een subtiele opfrisbeurt met een nieuwe grille, andere velgen en een strakgetrokken achterzijde. Ook binnenin zou je een positieve evolutie moeten kunnen waarnemen qua afwerkingsgraad en materiaalkeuze.

Op gebied van technologie en motoren zal Hyundai waarschijnlijk wél straf uit de hoek komen. Op onderstaande spyshots kunnen we een camera waarnemen achter de vooruit, de komst van een rijbaanassist – Lane Keeping Assist – lijkt daarmee bevestigd. Ook het gevecht tegen het verbruik en de CO2 uitstoot en verbruik zal verdergezet worden gezien de fiscale beloning daarvoor in Europa. Of we bij een eventuele onthulling per direct een sportieve i30 N variant zullen krijgen is onduidelijk, maar gezien de investeringen in een testcentrum nabij de Nürburgring zal het rijgedrag en stuurgevoel toch wat scherper voor de dag komen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...