Teaser: Bentley SUV komt in 2016

Preview: Bentley SUV komt in 2016Bentley gelooft nog steeds in een SUV verhaal en komt alvast met een eerste beeld naar buiten.

Behalve een prachtige woestijnfoto met een typische Bentley grille en veel zand kunnen we niet veel opmaken uit dit plaatje, al zullen ze in Crewe nog hard aan het sleutelen zijn om ons over enkele jaren te verbazen met een sterk staaltje Brits design. Kort geleden kregen we in Genève nog een EXP 9 F Concept voorgeschoteld en toen waren de reacties niet bepaald enthousiast, maar in tussentijd zou het designteam onder leiding van onze landgenoot Dirk Van Braeckel een meer gestroomlijnde vorm hebben bedacht.

Gezien we deze vierde Bentley familietelg maar verwachten in 2016 moeten we het intussen nog even doen met de Continental GT, Flying Spur en Mulsanne varianten, al zeggen de groeicijfers van vorig jaar (19%) meer dan voldoende. In 2013 werden er maar liefst 10.120 Bentley’s verkocht en het zal je niet verwonderen dan de interesse voornamelijk uit Amerika, China, Engeland en het Midden-Oosten kwam.

De prestigieuze Britten willen met hun SUV een volledig nieuw segment lanceren en zullen daarom uitkomen in een klasse boven de toppers van dit moment zoals de Porsche Cayenne en de Range Rover. Met een prijskaartje dat dicht aanleunt bij de rest van het Bentley segment (starten vanaf €175.000) zal deze komende SUV enkel weggelegd zijn voor the happy few, al zou er voldoende interesse zijn voor een jaarproductie van 3.000 exemplaren.

Over hybrides, diesels of prestatiecijfers werd er ook nog niets gecommuniceerd, al bevestigde Bentley zijn trouw en toewijding aan de befaamde 6.0-liter W12. De toekomstige Lamborghini Urus staat naar alle waarschijnlijkheid op hetzelfde platform en krijgt een gelijklopend prijskaartje als de Bentley SUV. De grootste concurrentie verwachten we echter uit de hoek van Aston Martin en Rolls Royce. Ook die Britten zouden achter de schermen druk in de weer zijn met een terreinwagen.

Geneve Bentley SUV EXP 9F 11

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...