Autosalon Geneve 2014 Live: Ssangyong

Autosalon Genève 2014 Live: SsangyongSsangyong gelooft sterk in het positieve verhaal voor de toekomst en presenteert in Genève de XLV Concept.

De XLV geeft ons alvast een tipje van de sluier voor een nieuw model dat in 2015 alreeds bij de dealer zou kunnen staan. Deze stoere B-segmenter haalt zijn kracht uit een lithium-ionbatterij én een 1.6-liter dieselmotor, zo combineert hij het beste van de 2 brandstofwerelden. Ssangyong is nog steeds druk in de weer met de ontwikkeling van het productiemodel, al konden ze ons met gepaste fierheid meedelen dat de CO2 uitstoot alreeds op 98 g/km lag voor de manuele transmissie, zeker niet slecht gezien deze emissienorm meer en meer bepalend wordt voor het prijskaartje!

Binnenin is alles naar goede gewoonte bij concepten nog zeer futuristisch met grote schermen en weinig bedieningselementen, al is het voornamelijk de 2+2+2+1 layout die onze aandacht trok. Zo kan de middelste inzittende zijn stoel gewoon doorschuiven en vooraan een babbeltje slaan. De kans is klein dat deze gimmick de serieproductie haalt, al durft Ssangyong wel vaker eens origineel uit de hoek komen.

De recent geteste Ssangyong Rodius was ook van de partij, net zoals de Rexton W en de gefacelifte Korando. Deze populaire compacte SUV vinden we zelfs terug in een sportieve trim, al gaat het hier jammer genoeg om een speciale versie voor de Zwitserse markt.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...