Toyota overweegt GT86 met turbo

Test Toyota GT86
Het spreekt voor zich, maar Toyota overweegt nu ook officieel een GT86 met turbo of supercharger.

Dat er een Toyota GT86 met supercharger of turbo zou komen, stond eigenlijk al in de sterren geschreven vanaf de lancering. In een recent interview bevestigt Tetsuya Tada echter nu ook officieel dat die denkpiste bij Toyota wordt bewandeld. Natuurlijk zou het niet verstandig zijn deze wagen meteen te lanceren, gezien de Japanners liever eerst wat ROI behalen op hun atmosferische variant. De GT86 met drukvulling zou pas later in de leefcyclus van het model op de markt komen om de verkopen te ondersteunen of terug aan te wakkeren.

Toyota overweegt bovendien niet enkel een supercharger of turbo, maar ook een elektrische hulpmotor. Deze zou voordelen kunnen brengen die bij de eerste twee opties achterwege blijven. Voorbeelden zijn een hoger koppel in zeer lage toeren en een betere invloed op het verbruik, emissies en gasrespons. Nadeel van een hybride aandrijflijn is natuurlijk het toegevoegde gewicht, maar Tada belooft alvast enkel lichtgewicht componenten in gedachten te houden. Tot slot hint de man in het interview naar aerodynamische aanpassingen, die TRD ook al op de markt bracht en de dynamische prestaties nog extra in de verf zou kunnen zetten. Wordt ongetwijfeld vervolgd! (Via: Autocar)

Lees hier onze rijtest met de Toyota GT86 (+Video)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...