Wordt dit een Caterham Coupe?

caterham coupé header
Er gaan al enkele maanden geruchten rond over een eventuele samenwerking tussen Caterham en Renault, komt ie er of komt ie er niet?

Door deze samenwerking zou Renault terug leven kunnen blazen in hun Alpine-afdeling en zou Caterham een sportieve Coupé à la Porsche Cayman gaan maken. Gelukkig bevestigde David Ridley, commercieel directeur bij Caterham, eerder al dat de Caterhamversie mijlenver van het Alpineconcept zal liggen.

De voorlopig nog naamloze Caterham krijgt wel een motor van Renault mee. Vier cilinders, 270 paarden en een sprint naar honderd rond de 5 seconden zijn sterk, maar we verwachten nog een sterkere versie die ook de snelste Cayman zal kunnen bijbenen. De kracht zal trouwens worden overgebracht langs een manuele bak met zes versnellingen of een automaat met schakelflippers.

Top Speed deed al de moeite om een gooi te doen naar het ontwerp en renderden hun eigen impressie. Ze namen de Alpine als basis en gingen spelen met de details. Als deze Caterham Coupé er ooit zou komen, zullen ze er alleszins niet zo heel ver van zitten. (Via: Top Speed)

caterham coupé render

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...