Gelekt: Gumpert Tornante

Gumpert Tornante
Deze week lekte een officieel document met de productieversie van de Gumpert Tornante.

Gumpert is er sinds kort in geslaagd de financiële eindjes opnieuw aan elkaar te knopen. Nieuwe bestellingen zijn binnengelopen, de zaken kunnen verdergaan. Maar dat gaat natuurlijk niet zonder nieuwe modellen of innovaties, en daarom worden de volgende stappen gezet in de realisatie van de Gumpert Tornante, die op het autosalon van Genève in 2011 als concept werd voorgesteld.

In een aanvraag voor een trademark zien we lichte wijzigingen met het design van het concept: de achterruit moest wijken, de uitlaatpijpen zijn voortaan horizontaal in plaats van verticaal en die lijn wordt verder getrokken in de achterlichten. De splitter en bumper vooraan lijken bovendien licht gewijzigd, terwijl de koplampen iets vloeiender vormgegeven werden.

Wat er onder de motorkap van dit Duits staaltje techniek komt, is nog niet geweten. Hoogstwaarschijnlijk wordt het opnieuw een afgeleide van de bi-turbo V8, die hier zo’n 690 pk zou kunnen leveren. De krachtbron krijgt zo goed als zeker een semi-automatische versnellingsbak met flipper. Een topsnelheid van 300 km/u ligt daarmee binnen handbereik. (Via: WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...