Fiat stelt nieuw strategisch plan voor

Sergio Marchionne Fiat Chrysler
Fiat heeft een nieuw strategisch plan voorgesteld, waarin negen nieuwe Alfa’s zitten verwerkt tegen 2016.

Fiat heeft zijn resultaten voor het derde kwartaal van 2012 voorgesteld, het boekte op een omzet van 20,3 miljard euro een winst van 286 miljoen euro. Die zwarte cijfers kwamen echter vooral dankzij Chrysler en de Amerikaanse markt tot stand, in Europa loopt het voor de Fiat Groep momenteel niet echt op wieltjes. De verkoop in Europa stokt en de groep heeft het zeer moeilijk om zijn C- en D-segment auto’s verkocht te krijgen. Tijd dus voor een duidelijk meerjarenplan, dat de Fiat Groep terug op de rails zet. Het merk voorziet daartoe een heus offensief aan nieuwe modellen, waaronder negen nieuwe modellen voor Alfa Romeo.

Op het autosalon van Genève in 2013 zal de Alfa Romeo 4C worden voorgesteld, samen met een facelift voor zowel de MiTo als Giulietta. In 2014 volgt een Spider-versie van de 4C en de Giulia als opvolger van de 159. In 2015 volgt dan zowel een Alfa Romeo SUV,  een Giulia SportWagon en een Spider die momenteel in samenwerking met Mazda ontwikkeld wordt. Over het vierde model dat in 2015 onthuld zal worden is voorlopig nog maar weinig bekend. In 2016 zou tenslotte een grote SUV en een opvolger voor de 166 ten tonele verschijnen. Het worden dus veelbelovende tijden voor de Alfisten onder ons.

Ook Maserati krijgt trouwens een resem aan nieuwe modellen, het merk vormt samen met Jeep en Alfa Romeo een tandem op de premium markt. Alfa Romeo en Maserati zullen daarnaast meer met elkaar in verband treden, de goedkoopste Maserati uit het gamma wordt zo bijvoorbeeld de volgende stap na de duurste Alfa Romeo. Op de planning voor Maserati staan ondermeer een compacte Quattroporte, die vermoedelijk in 2013 zal worden gelanceerd. Voor Lancia lijkt er dan weer een kalmere periode aan te komen, de grootste reden hiervoor is dat het gamma van Lancia momenteel al volledig vorm heeft gekregen en het merk dus weinig nieuwe modellen vereist. Het is daarnaast ook een publiek geheim dat het vooral Chrysler is dat het momenteel goed doet, de verkoop van Lancia beperkt zich dan weer vooral tot Italië. Voor moeder Fiat staan 10 nieuwe modellen in de wachtrij, waarvan een groot deel buiten Italië zal worden geproduceerd. Veel details hebben we daarover voorlopig nog niet, behalve dat we binnenkort een elektrische 500 zullen mogen verwelkomen.

Product Plan Fiat Group

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...