Subaru ontwikkelt motor voor BRZ Turbo

Subaru BRZ
Subaru zou werken aan een turbomotor voor de BRZ.

Als we al een puntje van kritiek moeten leveren op de Subaru BRZ en Toyota GT86, dan is het wel dat de standaard 200 pk niet volstaan om echt te verbluffen. Subaru heeft als ontwikkelaar van de motor die dienst doet in beide modellen echter een oplossing voor handen. Momenteel zorgt namelijk een ongeblazen 2-liter boxermotor voor het vermogen, maar in de BRZ Turbo zou een twin-scroll turbo het vermogen opdrijven.

Verwacht wordt dat de 2-liter boxermotor dankzij een twin-scroll turbo en een nieuwe directe injectie voor 280 pk en 340 Nm koppel zal gaan zorgen. Dat vermogen wordt net als bij de standaard BRZ naar de achterwielen gestuwd, om zo nog meer dan voorheen sportieve prestaties neer te zetten. De Subaru BRZ Turbo wordt tegen eind volgend jaar verwacht, of er ook een Toyota GT86 met turbo komt is nog niet bekend.

Subaru BRZ

Deel dit bericht:

2 reacties op "Subaru ontwikkelt motor voor BRZ Turbo"

  1. mrnix 23-02-2013 om 15:03

    zijn er nog updates geweest omtrend deze versie?

    • BNNY 24-02-2013 om 14:06

      Nog niets officieel, maar de kans is reëel dat Subaru op Genève met meer info naar buiten komt!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...