Krijgt de nieuwe Volvo XC90 enkel viercilinders?

Volvo XC90 2013
Volvo lijkt van plan om de nieuwe Volvo XC90 enkel nog van viercilinders te voorzien.

Downsizing blijft een onomkeerbare trend, en dat merken we nu ook in het SUV-segment. De nieuwe Volvo XC90 zou enkel nog met viercilinders verkocht worden, met een 2-liter motor als grootste cilindercapaciteit. Deze beslissing zou in lijn liggen met Volvo’s plan om voor de volledige vloot op lange termijn een nuluitstoot te bekomen. Tegen 2020 zou de gemiddelde uitstoot van het merk onder de 95 g/km moeten liggen.

De Volvo XC90 zou volgend jaar reeds bij de dealers staan, en zal vanaf dan de concurrentie met modellen als de Mercedes ML en BMW X5 aangaan. Onder de motorkap komen verschillende nieuwe benzine- en dieselmotoren die ontwikkeld werden onder de nieuwe Volvo Environmental Architectuur. Ondanks de kleinere slagruimte zou de nieuwe viercilinder de prestaties van de uitgaande zescilinder evenaren, maar dit uiteraard gecombineerd met een milder verbruik.

Om die lagere verbruikscijfers te bekomen zal Volvo niet enkel op motorisch vlak zijn best doen, ook het platform zou een stuk sterker en lichter zijn dan voorheen. We mogen dus verwachten dat de XC90 net als zijn sectorgenoten flink op dieet gaat, waardoor de verbruikscijfers sterk kunnen worden teruggedrongen. De nieuwe Volvo XC90 zal als alles goed gaat worden voorgesteld op het autosalon van Frankfurt in 2013, om dan later begin 2014 bij de dealers te staan.

Volvo XC90 2013

 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...