Officieel: Renault Clio IV

Renault Clio 2012 IV nieuwe
De nieuwe Renault Clio is er! En hij ziet er direct stralender uit dan ooit tevoren.

De eerste generatie Renault Clio rolde in 1990 van de band en ging 11,5 miljoen maal over de toonbank in meer dan 115 landen. Het mag dus duidelijk zijn: de Renault Clio is een succesmodel. Vandaag is hij aan zijn vierde generatie toe, die een heuse klus voor de boeg heeft: het minstens even goed – maar liefst zelfs nog beter – doen dan zijn voorgangers.

De nieuwe stijl van de Renault Clio is alleszins behoorlijk strak en sportief. Het design is van de hand van Laurens van den Acker en vertaalt de talloze concepten die de man al maakte voor Renault – zoals de DéZir – naar de realiteit. Aan de voorkant merken we grote koplampen op die in lijn liggen met die van de Twingo en zien we ook het grote logo, dat in lijn ligt met de nieuwe huisstijl van Renault. Achteraan zien we een strakke kont met dito lichtblokken.

De nieuwe Clio komt er voortaan enkel als vijfdeursmodel, maar biedt volgens Renault tegelijkertijd sportievere looks dan zijn voorganger. Je hebt dus geen drie deuren nodig om sportief te lijken. De wagen staat iets lager op zijn poten dan voorheen, iets wat nog meer bijdraagt tot die sportieve uitstraling.

Aan de binnenkant is de nieuwe Renault Clio uiterst modern vormgegeven, het instrumentenpaneel is daar het beste voorbeeld van! Tussen de 2 ronde klokken van dat instrumentenpaneel vinden we een digitaal display dat er schitterend uitziet. Op de middenconsole is er plaats voor een groot scherm (7″) dat het infotainmentsysteem bedient. Het R-Link systeem van Renault laat je toe een tablet te koppelen aan de wagen.

Niet alleen aan de binnenkant innoveerde Renault, ook onderhuids zijn er behoorlijk wat nieuwigheden terug te vinden. De nieuwe TCe 90 motor levert 90 pk en 135 Nm. Hij weet die cijfers als driecilinder benzinemotor te koppelen aan een verbruik van 4,3 liter per 100 km. Wie 90 pk wenst, maar liever dieselt kan terecht bij de 1.5 dCi 90 met 115 Nm. Die verbruikt in de toekomst amper 3,2 liter per 100 km en stoot per gereden km 83 gram CO2 uit. Meer kracht is terug te vinden bij de TCe 120 benzinemotor die met zijn 1,2 liter slagruimte 120 pk en 190 Nm levert.

De Renault Clio zal gelanceerd worden op het autosalon van Parijs, september dit jaar. Iets later zal hij effectief ook bij de dealer terug te vinden zijn. De TCe 120 motor komt er iets later dan de rest van het motorengamma, hij staat gepland voor midden 2013.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Renault Clio IV"

  1. kristofl 03-07-2012 om 21:37

    Ja! Echt mooi! De eerste clio die ik nu eens echt een volwaardige, volledig uitgedachte auto vind.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...